NAJSTARIJI ČOVJEK U POVIJESTI: 256 GODINA, 23 BRAKA, 200 DJECE – OVAKO JE ON JEO, ŽIVIO I VJEŽBAO!

Izvor/medij: Dijalog
Ocjena: Greška Neprovjereno
Raskrinkano u: Tvrdnje o Kinezu koji je živio preko 250 godina nisu potvrđene

-

Upoznajte čovjeka pod imenom, koji je prema povijesnim zapisima doživio fantastičnih 256 godina! Kako se navodi u članku New York Times-a iz 1930. godine, Wo Chung-Chi, profesor sa Chengdu sveučilišta, otkrio je bilješke Imperijalne kineske vlade iz 1827. godine u kojima ona čestita Li Ching Yuen-u njegov 150. rođendan, a zatim i dokument iz 1877. u kojem mu čestitaju 200. rođendan!

Li Ching Yuen je najpoznatiji po tome što je doživio izuzetnu duboku starost, odnosno prema navodima je doživio 197 ili čak 256 godina, što ga čini daleko dugovječnijim od Jeanne Calment, koja se službeno smatra najstarijom živućom osobom ikada.

Dopisnik New York Times-a je 1928. godine napisao kako su mnogi starci iz Lijevog susjedstva rekli da su njihovi djedovi poznavali Li-a kad su bili dječaci, a da je Li u to vrijeme bio odrastao čovjek.

Priča se da je Li Ching Yuen započeo svoju karijeru sa 10 godina, sakupljajući biljke iz planinskih predjela, pri čemu je otkrio da one potpomažu dugovječnost.

On je skoro 40 godina preživljavao na prehrani koja je uključivala hrastovu sjajnicu (ling-chi gljiva), goji bobice, divlji ginseng, He Shou Wu (Fallopia Multiflora), Gota Kola (azijska Centela) i vino od riže. On se 1749. godine, kada je imao 71 godinu, pridružio kineskoj vojsci postavši učitelj borilačkih vještina.

Članak indeksiran 07. 07. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me