NARODNA RECEPTURA: RECEPT PROTIV VIRUSA CORONE SA BIJELIM LUKOM

Izvor/medij: Hayat
Ocjena: Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Bijeli luk vas neće izliječiti od COVID-19

Virus Corone može se izliječiti zdjelom prokuhane vode bijelog luka (češnjaka)

Stari kineski doktor dokazao je učinkovitost ovog narodnog lijeka, a njegove pozitivne efekte potvrdili su brojni pacijenti.

RECEPT

Uzmite 8 nasjeckanih čehni bijelog luka, dodajte 7 šalica vode i prokuhajte.

Jedite i pijte prokuhanu vodu bijelog luka. Erezultati ozdravljenja se veoma brzo osjete.

Naučnim ispitivanjima ustanovljeno je da bijeli luk sadrži oko 200 aktivnih materija, u koncentriranom obliku. Bogat je vitaminima i mineralima: adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzimi, eterična ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor i fosfor. Koristi se sirov, kuhan, kao dodatak jelima, ali i kao sredstvo za čuvanje hrane od kvarenja. Bijeli luk povoljno djeluje na kožu, organe za disanje, živce, stomak, crijeva, krvne sudove i imuni sistem.

Kinezi su još prije mnogo stoljeća spravljali mnoge lijekove na bazi bijelog luka. U našoj narodnoj medicini bijeli luk se smatra univerzalnim lijekom za mnoge bolesti. Za vrijeme raznih epidemija tifusa kolere, kuge, dezinterije, gripa i uopće kad god se javljao veliki pomor naroda od zaraznih bolesti, uvijek je kao preventivno i kurativno sredstvo preporučivan i svakodnevno upotrebljavan, prije svega, bijeli luk. U novije vrijeme prave se i tablete i kapsule bijelog luka pa ih mogu koristiti i osobe koje ne vole ukus i miris bijelog luka.

Poznato je da bijeli luk ima dezinfekciono, antibakterijsko i fungicidno djelovanje, usporedivo sa najboljim antibioticima. Treba voditi računa o tome da bijeli luk zajedno sa visokim dozama vitamina E, ginka, heparina, aspirina i trentala može izazvati neželjena djelovanja, pa se onda treba posavjetovati sa liječnikom.

Članak indeksiran 24. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me