Naši muževi i djeca još ne mogu kući, a migranti hodaju bez ikakvih papira

Izvor/medij: Hercegovina.info
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Negativno izvještavanje o migrantima

U Federaciji Bosne i Hercegovine još uvijek je na snazi mjera samoizolacije za sve koji ulaze preko granice, a koja bi, kako smo i objavili, trebala biti ukinuta ovaj tjedan.

Sve dok se ona ne ukine, to praktično znači da naši radnici, školarci, svi koji su otišli trbuhom za kruhom  u Hrvatsku i dalje odgađaju dolazak kući jer ne žele provesti 15 dana u samoizolaciji. U isto vrijeme ilegalni migranti slobodno cirkuliraju zemljom.

undefined

SAZNAJEMO Federacija sljedeći tjedan ukida samoizolaciju

Nakon niza popuštajućih mjera u Federaciji, koje se odnose na početak rada ugostiteljskih objekata, vrtića i javnog prijevoza, ostala je još jedna – ključna. Našu redakciju…

Tek neki budu zaustavljeni. Tužitelj Tužiteljstva BiH, od Granične policije BiH preuzeo i ispitat će dvojicu osumnjičenih državljana Afganistana, koji su uhićeni slobode na širem području Zvornika, prilikom krijumčarenja preko rijeke Drine, 6 ilegalnih migranata, koje su čamcem prevezli iz Srbije u BiH.

Osumnjičeni su uhićeni, kada su prešli na teritoriju BiH, a pod istragom su i sumnjiče se da su, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, u dogovoru sa njima poznatim osobama iz Srbije i BiH, kao i osobama iz migrantske populacije, vršili organizirano krijumčarenje osoba koje ne ispunjavaju uvjete za legalan i zakonit ulazak u BiH, a radi njihovog daljeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora, s obzirom da se radi o stranim državljanima, koji bi odlaskom iz zemlje, postali nedostupni pravosuđu BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

 

Članak indeksiran 22. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me