Raskrinkavanje.ba

Zgubidan → Nažalost, sada aktuelno prije svega. Ipak treba znati

11.03.2020
Tekst članka

KORONA VIRUS. Kineska vlada imenovala je talijanskog liječnika koji je radio u bolnici u Shenzhenu u Kini da se pridruži timu za istraživanje virusa Wuhan Pneumonia, odnosno Corona-Virusu. Napisao je vrlo zanimljiv članak koji je posjetio dolje:

– Ako prelađena osoba ima izlječenje iz nosa s ispljuvakom, nije zarađena virusom Corone, jer njegova upala pluća daje suhi kašalj bez liječenja iz nosa. To je najlakši način prepoznavanja.
S druge strane, dobro je znati da virus Wuhan ili Corona-virus nije otporan na toplinu i umirem se na temperaturi od 26 do 27 gluposti. Stoga pijte puno vruće vode poput čaja i infuzija. Nije lijek, ali je dobar za tijelo. Pijenje tople vode je u uništavanju svih virusa. Pokušajte ne piti s ledom.
Izložite se suncu ako je zima.
– Virus je vrlo velike veličine (stanica ima promjer otprilike 400-500 nm), tako da svaka normalna maska ​​(ne samo 3M N95 maska) može filtrirati.Međutim, kad bi netko zaradio kihnu pred vama, na širini će biti oko 3 metra prije nego što padne na zemlju; do šale suspendirano u zraku.
– Kada virus virus padne na metalnu površinu, živjet će najmanje 12 sati. Stoga zapamtite da ako kontaktirate bilo koji metalni površinom, temeljno operite ruke sapunom.
– Virus može ostati aktivan u tkaninama 6-12 sati. Normalno sredstvo za pranje rublja ubija virus. Zimsku odjeću koja svakodnevno zahtijeva pranje treba staviti sunce da bi se ubio virus.
Podaci o simptomima upale pluća uzročnika virusa Corone:
– Prvo će zaraziti grlo, a onda će se u grlu osjetiti kao suho grlo koje će trajati 3 do 4 dana.
– Tada će virus prestati s nosnim tekućinom i uroniti će u dušnik i ući u pluću dobivanjem Wuhanovu upalu pluća. Ovaj će postupak trajati 5 do 6 dana.
– Uslijedit će stanje pluća, visoke temperature i otežanog disanja. Nazalnost nosa obično nije uobičajena nazalnog zagušenja. Osjećat ćete kao da se utopirate u vodi. Ako imate takav osjećaj, važno je odmah potražiti liječničku pomoć.

O prevenciji:
– Najčešći način da se zarazite dodirnite stvari u javnosti, kao što rukujete, ručke na vratima, ručke u autobusu itd., Trebali biste često oprati ruke. Virus može živjeti u svojim rukama samo 5-10 minuta, ali mnogi se mogu dogoditi u tih 5-10 minuta, poput trljanja očiju, nosa, usta.
– Preporučuje se grgljanje Betadine za grlo kako biste uklonili ili smanjili klice dok su još u grlu (prije nego što se spuste u pluća).
Molimo vas, širite ove podatke.

Članak indeksiran 21.03.2020. Zadnji put osvježen 21.03.2020.

Ocijenjeno u analizi