NEMAČKE HAUBICE U RUSKIM RUKAMA Berlin poslao Kijevu oružje, sada ga Rusi proučavaju i koriste

Izvor/medij: Alo
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Bild nije izvor vijesti o zauzimanju njemačkih haubica u Ukrajini

Nemački Bild piše da Oružane snage RF koriste nemačke bacače granata i haubice, koje je Nemačka poslala Oružanim snagama Ukrajine, kao i da ruska vojska već proučava tu samohodnu artiljerijsku jedinicu.

List naglašava da samohodni topovi "PzH 2000" spadaju u „tehnološki najnaprednije i najskuplje“ na svetu.

Nedavno su i francuske haubice "cezar" takođe dopale u ruke ruskih trupa koje su ih poslale u Uralvagonzavod na ispitivanje. To je sablaznilo francuske političare od kojih su neki komentarisali da je ukrajinska vojska toliko brzo pobegla da nije stigla ni da ih onesposobi... (Oružane snage Ukrajine demantovale su ove navode, kao i francuski ministar odbrane)

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denazibiranje Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i 25. marta završeni su glavni zadaci prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

Članak indeksiran 25. 07. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me