Nemački kancelar Oto fon Bizmark postavio je zadatak budućim generacijama

Izvor/medij: 24 sedam
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Bismarck nije rekao da Ukrajinu treba odvojiti od Rusije

Od izbijanja krize u Ukrajini 2014. rusofobija je ponovo na vrhuncu, ali njeni koreni sežu dalje u prošlost

Od početka krize u Ukrajini 2014. godine dominantan diskurs zemalja Zapada je podela na dobro i zlo bez ikakvih nijansi, u smislu Rusija je zlo, a Zapad i njegove vrednosti - dobro.

Zapadna medijska mašinerija, političke i vojne elite Ruski narod prikazuju kao varvare, agresore i teroriste. 

Dakle, rusofobija je od 2014. ponovo na vrhuncu.  Da ona nije "od juče" i da Zapadu nikada nije bila strana svedoči i sačuvani citat nemačkog kancelara fon Bizmarka, najznačajnije političke figure Nemačke 19. veka.

Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dela istog naroda i gledati kako brat ubija brata. Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalnom elitom i uz pomoć njih izmeniti samosvest jednog dela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vreme.

Za vreme Drugog svetskog rata nacistička ratna mornarica imala je ratni brod imenovan u njegovu čast Bizmark, kao i Nemačka imperijalna mornarica čija su dva broda nosila njegovo ime. 
Gledajući iz današnje perspektive, ne možemo da ne konstatujemo, da je Bizmark budućim pokoljenjima u amanet ostavio zadatak koji oni doslovno sporvode.

Članak indeksiran 11. 06. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me