NEREDI U CENTRU BANJALUKE! Uhapšeni roditelji Davida Dragičevića, građani NAPALI POLICIJU!

Izvor/medij: Alo
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Dezinformacija
Raskrinkano u: Policajac nije bio “šutiran” na Trgu Krajine

Dragičević je, prema nepotvrđenim informacijama medija, pokušao da beži autom od policije kroz centar grada.

Nakon privođenja Davora Dragičevića i njegove bivše supruge Suzane Radanović, roditelja stradalog mladića Davida, i jos nekolicine pripadnika grupe "Pravda za Davida", banjalučki Trg Krajina obezbeđuju pripadnici policije, od kojih je jedan napadnut.

Među onima koji su napali policajca je i aktivista grupe Pravda za Davida novinar Miljan Kovač, penela je RTRS.

 

Kovač je u oktobru napao novinara te televizije, Nikolu Marića, u centru Banjaluke dok je snimao anketu za emisiju "Računica".

Miljan Kovač iz Gradiške u julu je, podseća RTRS, verbalno napao i premijerku Željku Cvijanović tokom posete ovom gradu, nakon čega mu je uručen prekršajni nalog. Poznat je, kažu, po svojoj agresivnosti i višegodišnjoj mržnji i napadima na RTRS koje je ispoljavao kroz svoje tekstove.

 

 

Dragićević je priveden zbog toga što je juče odbio da primi poziv na saslušanje zbog ugrožavanja javne bezbednosti.

Na Trgu Krajine je sve veći broj specijalaca i pripadnika Jedinice za podršku Policijske uprave Banjaluka nakon što su građani počeli da se okupljaju zbog privođenja Davora Dragičevića.

 

Trg je obeležen žutom trakom, koju je, kako prenose Nezavisne novine, u jednom tenutku presekao poslanik NSRS Draško Stanivuković, pa ga je policija udaljila sa lica mesta.

Sarajevski portal Klix u međuvremenu je javio da je policija privela Stanivukovića i predsednika opozicione PDP Branislava Borenovića.

Navodi se da je Stanivuković priveden nakon što je pozvao građane da u 18 sati u što većem broju dođu na Trg Krajine i pruže podršku Davoru Dragičeviću, Suzani Radanović i ostalim privedenim osobama.

Članak indeksiran 26. 12. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me