Neum pod opsadom: Policija okupirala jedini bh. grad na moru!

Izvor/medij: Podrška Željku Komšiću
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Lažna opsada Neuma 

Početkom turističke sezone u HNK povećan je priliv osoba sklonih krađama, džeparenju, provalama i ostalim oblicima kriminaliteta. Većina tih osoba, koja dođu iz cijele regije u Hercegovačko-neretvanskog kantona, nema prijavljeno stalno mjesto boravaka – saopćeno je iz MUP-a HNK.

Kako piše u saopćenju policije, Policijska stanica Neum je u protekla dva mjeseca riješila petnaest krivičnih djela teške krađe, krađe, razbojništva, ugrožavanje bezbjednosti, provale i druga krivična djela. Sva krivična djela riješena su po poznatom izvršiocu, određen dio je dokumentovan i proslijeđen nadležnom tužilaštvu a određen dio je u proceduri.

 

 

”U skladu sa zakonskim propisima u PS Neum početkom turističke sezone preraspoređene su dodatne policijske snage Uprave policije MUP-a HNK s novom opremom. Ove aktivnosti traju do završetka turističke sezone a sve u cilju bezbjednosti turista i njihove imovine.

U cilju jačanja sistema policijskih snaga MUP-a HNK da mogu suzbijati, represivno djelovati i suprotstaviti se ovom vidu kriminaliteta, nabavljena je i oprema koja pomaže policijskim službenicima pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Noviteti koji pružaju pomoć u obavljanju policijskih poslova su mobilne patrole sa skuterima koji mogu brzo i efikasno djelovati na nepristupačnim i frekventnim lokacijama”, saopćeno je.

Članak indeksiran 14. 08. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me