Njih je majka ostavila pa pobegla u Nemačku, našla momka na Facebooku: “Čekamo da dođe po nas, rekla je da će doć..:” Priča koja je RASPLAKALA celu regiju…(VIDEO)

Izvor/medij: Top Vijesti Balkan
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Top Vijesti Balkan: Eksploatacija teških životnih priča i mizoginija za klikove

Bezbroj je tužnih životnih priča koje dirnu i najosetljivija ljudska srca. U velikom broju slučajeva u ove priče su uključena deca, koja zbog neodgovornih roditelja itekako pate, odrastaju bez roditeljske ljubavi, u neimaštini. Mnogu roditelji svojim postupcima dovode svoju decu u ovakav položaj.

U velikom broju slučajeva brakovi pucaju zbog neimaštine, pa jedan od bračnih partnera jednostvano odustane od takvog života, beži iz ovakvog braka zaboravljajući na decu. Jedna takva priča dolazi nam iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz mesta Živinice u blizini Tuzle.

Dečake Azura i Omera Husejnovića, majka je ostavila, odvela njihovu sestru i otišla da živi u Njemačku. Njih dvojicu je ostavila i oni sada žive sa ocem.

U kolektivnom centru “Karaula” u Živinicama oni sada stanuju i jedan o drugom većinom brinu jer otac mora da ide na posao. Dečaci su tužni jer njihova majka ne želi više da se vraća, ali ljubav koju osjećaju jedan prema drugom ih drži.

“Kad otac ode da radi, onda brat nešto napravi da jedemo”, priča desetogodišnji Azur u emisiji  “Ispuni mi želju” za televiziju “Hayat”.

“Ponekad nemamo hrane, ali ja kuvam šta bilo, samo da on jede”, priča dvanaestogodišnji Omer.

Da porodica ponovo bude na okupu, da se njihova majka vrati sa sestrom i zagrli ih i poljubi, njihova je najveća želja.

Članak indeksiran 10. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me