Raskrinkavanje.ba

The Bosnia Times → “NOVI HEROJ NAŠEG VREMENA”: Mladi Iranac opsovao tvorce svjetskog poretka u Davosu (VIDEO)

17.01.2024
Tekst članka

Njegov kratki (prekinuti) govor izazavao je veliku pažnju i ubrzo postao viralan na društvenim mrežama. Zanimljivo je da mnogi korisnici X-a podržavaju Imanija.

Iranski producent i umjetnik, koji se bavi kreiranjem video sadržaja o aktuelnim događajima Damon Imani tokom govora na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu učinio je nešto potpuno neočekivano što je šokiralo sve prisutne, prenosi Raport.ba.

Naime, on je prvo zahvalio organizatorima što su mu dali mogućnost da bude jedan od govornika i da iskreno priča, a potom je počeo da psuje sve prisutne.

Imani je izrekao grube psovke upućene prvo osnivaču i predsjedniku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu Klausu Shwabu, a onda i svima u sali.

“Mi smo slobodni ljudi i ostaćemo slobodni. A vi, novi svjetski poredak, kao i vaši globalni prijatelji, uključujući sve u ovoj prostoriji mogu da idu i da se je*u”, naveo je on.

Nakon toga, Klaus Schwab, a zatim i drugi prisutni, ustali su i napustili događaj.

Online prijenos je nakon toga odmah prekinut.

Ko je Damon Imani?

Damon Imani je iranski producent i umjetnik sa sjedištem u Danskoj, koji kreira video sadržaje koji se odnose na različite teme, uključujući društvena pitanja, vijesti i trenutne događaje. Poznat po svom satiričnom pristupu, Imani svojim radom skreće pažnju na društvena i politička pitanja.

Sa napetom političkom klimom u svijetu u eri 2016-20., Imanijev sadržaj je stekao pažnju korisnika društvenih mreža s obje strane, kao i javnih ličnosti kao što su Donald Trump, Joe Rogan, Alex Jones, Elon Musk i mnogi drugi utjecajni figure. Njegov rad je također predstavljen u velikim medijima kao što su USA Today, InfoWars, The Associated Press, BPR Politics And Business i mnogi drugi.

Reakcija na govor

Njegov kratki (prekinuti) govor izazavao je veliku pažnju i ubrzo postao viralan na društvenim mrežama. Zanimljivo je da mnogi korisnici X-a podržavaju Imanija.

“Mislim da se svi možemo složiti s njim”, “Bravo! Konačno se neko usudio!”, “Hvala ti Imani”, “Novi heroj našeg vremena”, samo su neki od komentara na X-u.

Članak indeksiran 29.01.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi