Raskrinkavanje.ba

Cafe → Novosti: Poslije Crne Gore i Sarajevo sprema “crnu listu” Srba?

09.11.2018
Tekst članka

BEOGRAD – “Večernje novosti” pišu da poslijje Crne Gore “I Sarajevo sprema crnu listu Srba” kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

 

 

Na toj listri, kako piše list u izdanju od petka, mogli bi da se “nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari”.

“Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH”, piše list i navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV “Hepi” Milomir Marić i predsjednika pokreta “Zavetnici” Stefan Stamenkovski.

Dnevnik podsjeća da je Mektić nedavno potvredio da “postoji registar osoba koje su protjerane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi”, ali da je odbio da to nazove “crnom listom”, jer “BiH nije SAD da pravi crne liste”.

“Novosti” navode i da je Mektić navodno “blizak predstavnicima američke administracije u ambasadi SAD u Sarajevu”, a bio je dovodjen i “u vezu sa aferom prisluškivanja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, preko veza sa njim, i srpskog šefa države Aleksandra Vučića”.

Članak indeksiran 12.11.2018. Zadnji put osvježen 12.11.2018.

Ocijenjeno u analizi