Raskrinkavanje.ba

Sport sport → Odmah je reagovao Cristiano Ronaldo = čovjek: Potez Portugalca koji je dirnuo cijeli svijet!

09.09.2023
Tekst članka

Maroko je jutros poogodio znažan zemljotres jačine 6,8 stepeni po Rihteru, a situacija u ovoj afričkoj zemlji je još uvijek dramatična. Ne zna se tačan broj povrijeđenih i poginulih u ovom razornom zemljotresu. Stanovnici su u panici i bježe na sigurna mjesta, a jedan od gradova koji u ovom trenutku prima ljude je Marakeš.

Pomenuti grad ima nekoliko slobodnih hotela i kuća , a u akciju se odmah uključio Cristiano Ronaldo, iako se trenutno nalazi sa svojom reprezentacijom u kvalifkacionim obavezama.

Naime, Ronaldo je odmah kontaktirao svoj tim i besplatno ustupio hotel u Marakšeu čiji je on vlansik kako bi se smjestile porodice koje su ostale bez domova nakon razornog zemljotresa.

Ronaldo je odlučio da u njegovom hotelu borave sve dok se ne snađu za smještaj.

"Pestana CR7 Marrakech" je hotel sa četiri zvjezdice, klasifikovan gotovo kao luksuzni, smješten na periferiji grada i ima vanjski bazen, fitnes centar, vrt i terasu, kao i restoran i bar.

Sve navedeno će moći koristiti Marokanci koji su ostali bez svojih domova, a Ronaldo i njwgov tim će im obezbijediti i besplatne obroke u restoranu dok se situacija ne smiri i ne bude sigurnija.

Prema posljednim informacijama ptores koji je pogodio veći dio Maroka odnio je oko 1.000 života, iako brojke još uvijek nisu zvanične.

Dosta ljudi je ostalo bez domova, spavaju na ulicama, a neki traže karte da idu iz države, međutim areodrom i avionske linije su većinom obustavljenje tako da se na izlazu iz države ogromne gužve.

Epicentar potresa bio je u planinama Visokog Atlasa, oko 72 kilometra jugozapadno od Marakeša.

Zemljotres koji je pogodio Maroko osjetio se i u Portugalu i u Alžiru, a profesor građevinskog i ekološkog inženjerstva sa Univerziteta California u Los Angelesu Jonathan Stewart rekao je za CNN da očekuje više jakih naknadnih potresa.

Jasno, sport je u ovoj zemlji sada ne u drugom nego u desetom planu, pa je očekivano odgođena utakmica kvalifikacija za Afrički kup nacija koju je reprezentacija Maroka večeras od 21 sat trebala igrati protiv Liberije.

Članak indeksiran 18.09.2023. Zadnji put osvježen 18.09.2023.

Ocijenjeno u analizi