OKTOBAR KRITIČAN ZA REPUBLIKU SRPSKU „Horde zla“, „manijaci“ i „robijaši“ jurišaju na Dodika!

Izvor/medij: Alo
Ocjena: Teorija zavjere Lažna vijest
Raskrinkano u: Nova laž tabloida "Alo": Navijači idu na Grbavicu, ne u Banjaluku

Bakirovi navijači udaraju na Dodika!

Završni miting vladajuće koalicije okupljene oko SNSD-a pred početak predizborne tišine biće održan u petak uveče u centru Banjaluke. Istog dana, 5. oktobra, samo nekoliko stotina metara odatle, održaće se protest „Pravda za Davida“, što bi, kako smo pisali juče, mogla biti varnica koja će potpaliti bure baruta!

Koliko je situacija ozbiljna, najbolje svedoče najnoviji podaci do kojih je došla Služba za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske, a to je da je u sarajevskim naseljima Bistrik, Vraca i Hrasno trenutno parkirano oko 100 autobusa koji će u petak krenuti put Srpske, a u njima će biti oni koji će navodno podržati protest „Pravda za Davida“, a zapravo su ljudi spremni da izazovu haos i nerede u Banjaluci.

Na osnovu informacija do kojih je „Alo!“ došao, na protestu će tim autobusima doći predstavnici najmilitantnijih navijačkih grupa u BiH, koje će predvoditi sarajevske „horde zla“, ali i njihovi gradski neprijatelji „manijaci“ (simpatizeri Željezničara), koji su, uglavnom, stacionirani u naselju Grbavica. Gradski rivali će za ovu priliku zakopati ratne sekire i unutrašnje sukobe na trenutak ostaviti po strani.

Navijačka mobilizacija odvija se i u drugim gradovima BiH, tako će se iz Zenice ka Banjaluci uputiti i „robijaši“, navijači Čelika. Svakako, tim osvedočenim huliganima fudbal nikada nije bio u prvom planu, oni i postoje najviše zbog pravljenja nereda, a ovo „gostovanje“ u Banjaluci im je idealna prilika da se malo potuku sa policijom ili pokušaju da nahuškaju narod na pravljenje nereda.

Parovića plaća Ivanić?

Mladen Ivanić, aktuelni član Predsedništva BiH iz Republike Srpske, koji se na predstojećim izborima ponovo kandidovao na istu funkciju kao kandidat Saveza za pobedu, plaća Miroslavu Paroviću, lideru Slobodarske Srbije, da lobira za njega, pišu mediji u RS.

 Stefan Stamenkovski, lider Pokreta „Zavetnici“, koji mesecima upozorava da „Pravdu za Davida“ koriste opozicione političke strukture u Srpskoj, vlasti u Sarajevu i strani elementi, kaže da je siguran da kreatori „obojenih revolucija“ imaju u planu da dođe do nasilja na ulicama Banjaluke.

Milica Đurđević i Stefan Stamenkovski

Milica Đurđević i Stefan Stamenkovski, Foto: Marko Đoković

 - Skup koji simbolično organizuju baš 5. oktobra ima za cilj izazivanje incidenata i delegitimizaciju izbornog procesa jer uprkos potrošenim milionima i medijskoj manipulaciji nisu uspeli da građane Srpske okrenu protiv aktuelne vlasti i predsednika Dodika. Uvidevši da imaju veoma malu podršku među građanima Banjaluke, zapadne ambasade, Bakir i lažna opozicija planiraju da za taj protest „pozajme“ i ekstremističke grupe iz Federacije - kaže naš sagovornik i nastavlja:

- Već sada je pripremljeno oko 100 autobusa, kao i veliki broj privatnih vozila, koji iz Sarajeva, Zenice, Tuzle i drugih mesta treba da dovezu navijače i veterane Armije BiH na proteste u Banjaluku. Siguran sam da kreatori „obojenih revolucija“ imaju u planu da dođe do nasilja na ulicama Banjaluke, ali sam isto tako i siguran da su snage bezbednosti Republike Srpske odlično upoznate sa ovim planovima i da imaju pripremljene kontramere u pogledu zaštite građana i pravnog poretka - završava naš sagovornik.

Napao „Alo!“ i ministra

Opozicioni političar Adam Šukalo napao je juče „Alo!“ zbog izveštavanja o situaciji u Srpskoj, ali i oštro kritikovao ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

- Ko si ti, Dragane Lukaču, da sprečiš održavanje velikog skupa naroda 5. oktobra? Izašao si iz mišje rupe da bi ponovo pretio građanima naše zemlje. Neće ti to proći, više te niko ne sluša. Više te ne slušaju ni oni koji rade u MUP-u RS - kazao je između ostalog Šukalo.

Članak indeksiran 30. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me