Pakistan zatvorenike pušta i šalje na migrantske rute?

Izvor/medij: B 92
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Neutemeljene tvrdnje o tome da Pakistan “na migrantske rute šalje zatvorenike" prenijele i novinske agencije

Islamska Republika Pakistan osuđenike na dugogodišnje zatvorske kazne pušta iz zatvora i upućuje na migrantske rute, piše banjalučki Glas Srpske.

Pozivajući se na tvrdnje izvora iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, banjalučki dnevnik piše da bezbednosne agencije u BiH odavno barataju tim informacijama, a kao dokaz u prilog tim tvrdnjama navode se zvanični podaci koji kažu da najveći broj migranata u BiH dolazi upravo iz Pakistana.

"Nismo proveravali poslednje tvrdnje da je 3.000 Pakistanaca dobilo nelegalne vize kako bi lakše došli u BiH, ali ako je tu informaciju izneo ministar bezbednosti u Savetu ministara Fahrudin Radončić, nema razloga da u nju ne verujemo", rekao je izvor Glasa Srpske.

 

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je ranije da očekuje da će Tužilaštvo BiH istragom utvrditi da je reč o više desetina hiljada migranata, koji su u BiH došli sa lažnim vizma ne samo iz Pakistana.

Članak indeksiran 07. 06. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me