Papu u Čileu neko pogodio u glavu

Izvor/medij: IBalkan
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Od šešira do clickbaita

Tokom vožnje papamobilom ulicama glavnog grada Čilea papa Franjo je pogođen predmetom bačenim iz okupljene mase.

Papu Franju je tijekom vožnje ulicama Čilea, gdje se nalazi u službenom posjetu, nepoznati predmet pogodio ravno u glavu.

 

Papa, srećom, nije ozlijeđen jer ga je nepoznata osoba gađala – kapom. Naime, iz okupljene mase papi Franji je u glavu bačen predmet. Naknadno je ustanovljeno da se radilo o šeširu, piše portal Index.hr.

Sam papa Franjo nije se naročito uzrujao zbog ovog incidenta te je nastavljao mahati okupljenima.

Nakon susreta s predsjednicom Michelle Bachelet u palači de la Moneda papa se uputio prema popularnom parku kako bi održao svoju prvu misu u Čileu, piše Newsbreakouts.

Papu su došle pozdraviti tisuće razdraganih ljudi.

Papa u Čileu je napao biskupe: “Preoholi su, narod želi pastire i posvećene osobe koje imaju sućuti”

PAPA Franjo zamjerio je predstavnicima Katoličke crkve u Čileu da su preoholi i elitisti te ih pozvao da “sve promijene” kako bi odgovorili na odljev vjernika, u govoru u katedrali u Santiagu koji je javnost očekivala s velikim nestrpljenjem.

“Nismo superjunaci koji silaze s nebesa da bi se susreli s običnim ‘smrtnicima'”, istaknuo je, kritizirajući “elitističko” ponašanje.

Naprotiv, narod želi “pastire i posvećene osobe koji imaju sućuti, koji znaju pružiti ruku, koji se znaju zaustaviti pred osobom na zemlji”.

Sveti Otac koji je dugo bio svećenik na terenu, obilazeći siromašne četvrti u rodnom Buenos Airesu, redovito poziva da se iz Crkve izbaci “klerikalizacija” pod kojom podrazumijeva da se ne sluša vjernike i da se bude prekrut.

“Ranjena Crkva je kadra razumjeti rane današnjeg svijeta”, ocijenio je.

Pred biskupima s kojima se poslije našao u užem društvu Papa je bio još oštriji u izjavama, pozivajući na mini revoluciju zbog odlaska vjernika iz Crkve.

Pogledajte video u kojem možete jasno vidjeti trenutak u kojem je papu kapa pogodila u glavu.

 

izvor: agencije

Članak indeksiran 23. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me