PET JE*AČA APOKALIPSE: 'Zaustavite zemlju, silazim'

Izvor/medij: Glas Javnosti
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Neistine i teorije zavjera o pandemiji na blogu Vedrane Rudan

Čitav svet je odahnuo.  Bezubi starci otkrivenih ramena gledaju u kamere i šalju poruku, spašeni smo, spašeni smo. Kako se samo „spas“ poklopio s Božićem? Nekako ispada da nam je sam Bog dragi poslao spasenje. Nije. Našli su vakcinu. Ko? „Dobri ljudi“, „pametni ljudi“,  mudraci novog doba uz pomoć velikodušnih sponzora.

Imena želite? Guglajte! Pratite trag love! Ko će najviše zaraditi na vakcini? Ko je najviše zaradio na koroni?

Korona je svet promenila preko noći. Nema putovanja, nema susreta, nema „samita“ ni na vrhu ni na dnu, nema štrajkova, nema prosveda, nema čak ni ratova. Nešto se sitno ratovalo na kineskoj granici, onda su Kinezi krenuli na neprijatelja oružjem koje ne ubija, ali neprijatelju izaziva ključanje krvi u žilama. Pa neprijatelj beži. Jebeno je pržiti se u mikrotalasnoj.

Avioni su ili bačeni na skladište starog aluminija ili pretvoreni u nosače svega što može na vaša vrata stići ako naručite preko Amazona. Vlasnik Amazona je jedan od jahača, Gates drugi, Zuckerberg treći, Ali Baba… Države ne postoje, samo granice, još neko vreme.

Nema više zajebancije, nema skrivanja. Postoji korona, postoji vakcina, pa se pojavio strah od vakcine, odmah je osvanula nova, još opakija korona. Upravo stiže i u naše krajeve. Uvodi se robotski rad, robove će pobiti korona. Njihovo se održavanje na životu Jahačima već dugo ne isplati. Treba nas biti manje, mnogo manje.

Sve je ovo samo uvod u Apokalipsu. Već nam je sad normalno da je normalno „život“ provoditi u pidžami, gledati Netflix serije i slušati koliko je juče bilo mrtvih. Nikome ne padaju na pamet borbe za ljudska prava. Samo najveće budale među nama ne vide da je u nama ubijeno sve što smo ne tako davno zvali „ljudskošću“.

Pred neki sam dan pročitala kao brejkingnjuz da engleska deca umiru od gladi, „prvi put nakon rata“. Ta vest nije dugo razbijala medijski prostor jer se Englezi i pred vlastitom katastrofom prave „Englezima“. Ako mali Englezi u Londonu obilaze javne kuhinje, što možemo očekivati mi na „divljem Balkanu“? Samo isto. Konačno ćemo mi „divljaci“ biti izjednačeni s onima koji žive na „civilizovanom Zapadu“. Postaćemo braća po pravu na glad, muku i smrt.

Ja sam luda jer ne verujem u šišmiše? Ne verujem u cepivo? Ne vjerujem u povratak na staro? NE VERUJEM! Da je vama neko lani u ovo doba godine rekao da ćete raditi „od kuće“, nositi maske, gledati roditelje preko skajpa, da će svi kafići, svi bioskopi, pozorišta, klubovi i restorani biti zatvoreni… Da će sva okupljanja „više od deset ljudi“ biti strogo zabranjena… Da će vam biti nemoguće iz Reke otići u Opatiju bez „propusnice“… Da će vam deca odlaziti u školu ne mičući se iz sobe…Što biste rekli tom nekome na lanjsku Staru godinu? Da je lud, naravno.

Danas nam je sve normalno. Ove godine će nam još gore biti takođe normalno. Mi bivši ljudi žilavi smo, ali ne toliko koliko roboti koji dolaze. Ostaće vas onoliko koliko bude trebalo petorici jebača Apokalipse. Koliko će to biti?

To bi trebalo njih pitati. Ne tako davno spominjali su sitne brojke, i ta se vest pogubila među onima o broju umrlih od korone. Kako bilo, previše nas je. Ne, nisam pesimista. Nikako. Jahači misle da su jači i od sudbine. Nisu. Mi ćemo prvi otići. A onda će otići oni. Treba samo baciti oko na globalnu prognozu vremena.

Ko zna je li neko bahatim jebačima rekao da i njima ističe rok trajanja? Ako i jest, ne veruju mu. Ne razumeju, opsednuti lovom i moći, da se Zemlja vrti i bez dinosaurusa i bez stotine hiljada ostalih prelepih životinja koje smo pobili. „Prljavo kazalište“ je pevalo, Zaustavite Zemlju, silazim. Bahati momci. Jebe se Zemlji za naš silazak.

(Glas javnosti/Vedrana Rudan)

Članak indeksiran 01. 02. 2021 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me