Peticija protiv Billa Gejtsa: Traže istragu zbog zločina protiv čovječnosti i zloupotrebe medicine

Izvor/medij: Raport
Ocjena: Pristrasno izvještavanje

U SAD-u je pokrenuta peticija za pokretanje istrage protiv Fondacije osnivača Microsofta Billa Gatesa zbog “zločina protiv čovječnosti i zloupotrebe medicine”.

 

Kako piše Sputnjik, peticiju, koja je objavljena na stranici Bijele kuće “Mi ljudi”, do sada je potpisalo 425.000 ljudi, što je četiri puta više od broja neophodnog za zvaničan odgovor Bijele kuće.

Na federalnu američku vladu se apelira  da traži od Kongresa da provede sveobuhvatnu i javnu istragu.

 

“Dok posmatramo događaje oko pandemije Covid-19, mnoga pitanja ostaju bez odgovora. Dana 18. oktobra 2019. godine, samo nekoliko sedmica prije proglašenja prve žrtve u Wuhanu u Kini, održana su dva velika događaja. Jedan je “Događaj 201”, a drugi “Svjetske vojne igre”, a oba su se održala u Wuhanu”, piše u peticiji.

U peticiji protiv Fondacije Bill i Melinda Gates se potom kaže da “od tada kreće pritisak širom svijeta da se napravi vakcina i uvede biometrijsko praćenje ljudi”.

Potpisnici peticije tvrde da na čelu toga stoji Bill Gates. Peticija je pokrenuta 10. aprila, a za samo nekoliko dana dostigla je broj zbog kojeg bi se Bijela kuća ovim pitanjem trebala pozabaviti u roku od 60 dana.

Članak indeksiran 15. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me