Pismo dana

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Sophie Petronin nije poslala pismo predsjedniku Francuske, niti je napisala tekst koji se dijeli po društvenim mrežama

Poruka Francuskinje predsjedniku Republike, nakon što je izjavila, na francuskom tlu, da je prešla na islam, a ne u republici Mali u kojoj je bila zatočena kod muslimana!

Poruka Francuskinje predsjedniku Republike, nakon što je izjavila, na francuskom tlu, da je prešla na islam, a ne u republici Mali u kojoj je bila zatočena kod muslimana!

Ovo je poruka gospođe Merjem (Sophie Petronin) francuskom predsjedniku Makronu:

Gospodine Makron, neka je mir na onoga koji slijedi Uputu...

Saznala sam da ste se začudili kako je Sophie Petronin, Francuskinja čistokrvne bijele rase, katolička kršćanka, prešla na islam, nakon 75 godina kršćanstva i tokom 4 godine zatočeništva među muslimanima!

Dopustite mi da vam pojednostavim stvari ...

Gospodine Macron!

Da, bila sam zarobljenica kod muslimana.

Međutim, oni me nisu nikad zlostavljali, i sav njihov odnos prema meni bio je ispunjen uvažavanjem i poštovanjem. Oni su mi pružali hranu i piće, i čak su mi, uprkos oskudici resursa, davali prednost nad samim njima, poštujući do kraja moju privatnost.

Nitko me nikada nije izložio verbalnom ili fizičkom uznemiravanju, niti je vrijeđao moju religiju, ni Isusa, ni Djevicu, mir neka je s njima, kao što to Vi radite s Vjesnikom Muhammedom, blagoslov i mir neka su s njim.

Nisu mi nametnuli islam, ali ja sam vidjela u njihovom ponašanju da su to ljudi koji se čiste vodom, mole Gospodara u pet dnevnih molitvi i poste mjesec ramazan.

Gospodine Macron!

Da, muslimani u Maliju su siromašni, njihova zemlja je siromašna. Nemaju Eiffelovog tornja i ne znaju za naše francuske parfeme, ali oni su čistiji od nas, i svojim tijelima i svojim srcima.

Da, oni ne posjeduju luksuzne automobile i ne žive u visokim tornjevima, ali su njihove ambicije iznad oblaka, a njihova vjera čvršća je od planina.

Gospodine Macron!

Jeste li Vi u svom životu ikada čuli učenje Kur'ana kojeg oni razgovjetno ponavaljaju, u svojim molitvama, ujutro i navečer?

Kako je lijepo recitovanje! Čak i ako ne razumijete što izgovaraju, Vaše će srce zadrhtati i zatreperiti, a tijelo zadrhtati dok ih slušate kako izgovaraju Božje riječi koje su oni naučili napamet!

Kada svojom pods

Članak indeksiran 01. 11. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me