POČINJE BRUTALNA PRIMJENA BONSKIH OVLASTI?! Sullivan: SAD će se suprotstaviti secesiji i ugrožavanju stabilnosti BiH

Izvor/medij: The Bosnia Times
Ocjena: Klikbejt Dezinformacija
Raskrinkano u: Bonske ovlasti samo u naslovima članaka

"SAD su čvrsto uz suverenitet i integritet BiH", kazao je Sullivan, dodavši također da treba ispraviti nepravdu kojom se pripadnicima nekih etničkih grupa uskraćuje pravo glasa

Zamjenik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država John J. Sullivan izrazio je u Američkoj ambasadi u Sarajevu podršku Bosni i Hercegovini, navodeći da prijetnje otcjepljenjem i pozivanje na treći entitet predstavljaju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“SAD su čvrsto uz suverenitet i integritet BiH”, kazao je Sullivan, dodavši također da treba ispraviti nepravdu kojom se pripadnicima nekih etničkih grupa uskraćuje pravo glasa.

Sullivan je, kako kaže, došao u BiH da prenese poruku Vlade SAD-a, a to je da nema umanjenja opredijeljenosti SAD-a Bosni i Hercegovini.

 

“Politički lideri stvaraju etničke podjele samo da bi ostali na vlasti”, istakao je Sullivan, napominjući kako je članovima Predsjedništva BiH prenio frustriranost zbog retorike koju neki od njih iznose.

Naveo je kako je razgovarao s Miloradom Dodikom, ali da to ne mijenja njegov status kad je riječ o sankcijama.

“SAD ostaju opredijeljene za podršku BiH i ovom regionu. Podržavamo euroatlanske integracije. Sad je vrijeme da lideri pokažu odgovornost”, poručio zamjenik državnog sekretara SAD-a.

Dodao je da se od političara očekuje napredak nakon što se formira vlast.

“Ova zemlja zaostaje u regionu. SAD, EU i drugi partneri će se boriti protiv ljudi koji podrivaju stabilnost BiH” istakao je Sullivan.

Dodao je da se svi građani BiH trebaju ujediniti u borbi protiv korupcije.

“Mi se želimo suprostaviti onima koji govore da vlasti nisu usvojile strategiju za članstvo u NATO savezu. To je ispravno za razvoj ove zemlje, pristupanjem NATO-u značajno bi se povećalo povjerenje investitora”, istakao je Sullivan.

 

(TBT)

Članak indeksiran 21. 12. 2018 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me