Raskrinkavanje.ba

Doboj24 → Pogledajte dokument koji dokazuje Trivićevu plaćaju stranci

18.09.2022
Tekst članka

Administracija Džozefa Bajdena izdvojila je 19,5 miliona KM ili 10 miliona dolara za kampanju Jelene Trivić protiv Milorada Dodika, saznaje “Glas naroda” iz pouzdanih izvora.

“Ovaj iznos je tačno 10 miliona dolara koje su vojnim avionom u četvrtak, 4. avgusta, prenesene do aerodroma Sarajevo, gdje je taj novac, prema tvrdnjama našeg izvora, preuzeo njen brat, Igor Tešić koji joj je šef štaba i vodi njenu kampanju”, prenosi Srna.

Pomenuti portal je objavio fotografiju dokumenta koji potvrđuje da je novac odobren od strane Stejt Departmenta.

„Kao što znate, na osnovu dogovora sa specijalnim predstavnikom Palmerom i ambasadorom Eskobarom sa gospođama Trivić i gospodinom Ivanićem, i uputstvima predsjednika SAD, g. Džozefa Bajdena, potrebno je obezbijediti 10 miliona američkih dolara u gotovini timu generala Noulsa.

 Svrha ovih sredstava je sprovođenje dnevnog reda utvrđenog na sastanku sekretara od septembra 2021. godine,a tiče se jačanja uticaja i optimizacije sprovođenja američkih strateških odluka u područjima pod ruskim uticajem, štaviše, implementacije američkog Dejtonskog sporazuma, nakon izbora u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina“, navedeno je u dokumentu.

Navedeno je i da će novac dostaviti tim generala Noulsa 4. avgusta kontakt osobi u BiH.

 

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Članak indeksiran 19.09.2022. Zadnji put osvježen 19.09.2022.

Ocijenjeno u analizi