POGLEDAJTE KAKO JE ZLOČINAC MILAN LUKIĆ OSUDIO KUSTURICU: “Da li bi se takvo ponašanje na sudu u Višegradu tolerisalo nekom Srbinu?!”

Izvor/medij: Bosniaks info
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Kad satira postane vijest

Milan Lukić poziva sve instititucije u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, kao i međunarodnu zajednicu da oštro osudi i, ako treba, zakonski kazni Emira Kusturicu

Milan Lukić, ratni zločinac kojeg je haški sud osudio na doživotnu zatvorsku kaznu zbog zločina nad Bošnjacima Višegrada, uputio je pismo u kojem se “zgražava nad primitivnim i huliganskim ponašanjem Emira Kusturice u sudu u Višegradu prema gospodinu Ćamilu Durakoviću”.

Kao što su mediji javili, proslavljeni režiser je tokom njegovog svjedočenja vrijeđao bivšeg načelnika Općine Srebrenica, psovao mu mater i fiizički prijetio.

“Takvo neprimjereno, vandalsko, necivilizacijsko ponašanje kakvo pravosuđe u Višegradu ne pamti, osuđujem i od njega se ograđujem”, kaže se u pismu koje je Milan Lukić uputio iz zatvora u kojem izdržava doživotnu zatvorsku kaznu zbog najtežih ratnih zločina.

Milan Lukić poziva sve instititucije u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, kao i međunarodnu zajednicu da oštro osudi i, ako treba, zakonski kazni Emira Kusturicu.

“Pitam se šta bi se desilo da se tako prema sudu i svjedocima ponio neki Srbin, da li bi i on nekažnjeno prošao kao gospodin Kusturica?!”, kaže se na kraju pisma koje je uputio Milan Lukić.

Članak indeksiran 20. 12. 2017 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me