POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA? Demonstranti prave haos po Banjaluci, kreću na Dodika?

Izvor/medij: Haber
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Lažne vijesti iz minuta u minut

Završni predizborni miting vladajuće SNSD Milorada Dodika biće održan večeras u centru Banjaluke, a u gradu je situacija izuzetno napeta zbog toga što se uporedo sa tim mitingom održava veliki protest skupa građana “Pravda za Davida”.

Organizatori i jednog i drugog skupa pozvali su na mirna i dostojanstvena okupljanja.

Dio medija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH izveštavaju, međutim, da su pripadnici pollicije Republike Srpske navodno sprjiečavali dolazak građana na protest “Pravda za Davida”, da su kontrolisali vozila i da su odvraćali građane od odlaska u Banjaluku, dok dio banjalučkih medija javlja da su otac preminulog mladića Davor Dragičević i pristalice te grupe zaustavljali učesnike u saobraćaju i udarali u automobile u centru grada, piše “Alo.rs“.

Tačno u 18 sati Davor Dragičević, otac stradalog Davida izašao je na ulicu u centru Banjaluke i zajedno sa članovima grupe “Pravda za Davida” blokirao saobraćaj.

Mediji podsjećaju da je Davor Dragićević ranije rekao da, ako ubice njegovog sina ne budu identifikovane i hapšene do 5. oktobra, 7. oktobra neće biti izbora, kao i na njegovu izjavu da će se “danas priključiti svome sinu.”

On je poručio da država više ne postoji i da će blokirati sve ulice i cijelu Republiku Srpsku.

– Sve jedan pripadnik koji nam ne bude prišao neka zna da neće više ni živjeti u ovoj državi – poručio je Dragičević.

Otac nastradalog Davida najavio je da će pripadnike vlasti, sve one koje podržavaju vlast i njihove porodice, njegovi istomišljenici krenuti da “lome po kućama”.

Okupljena grupa je mala, ali radikalna i spremna na obračun sa policijom.

SNSD je saopštio da ova stranka u kampanji nije izgovorila nijednu tešku riječ, nije povukao nijedan ružan potez, niti je koristio negativnu retoriku, za razliku od njihovih političkih oponenata koji su, kako se navodi, nažalost, sve vrijeme pokušavali da Republiku Srpsku predstave lošom, te da prepadnu i zastraše njen narod.

Iz SNSD-a navode da je to stranka mira, nenasilja, demokratije, poštovanja institucija i stranka koja sigurno nikada i nikome nije nanijela bilo kakvo zlo i bilo kakvu štetu, naprotiv – uvijek je radila na poboljšanju kvaliteta života svih građana Republike Srpske.

Članak indeksiran 05. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me