Pokušaj DRŽAVNOG UDARA u Republici Srpskoj? Demonstranti prave HAOS NA ULICAMA! Kreću na DODIKA? (VIDEO)

Izvor/medij: Srbija danas (.com)
Ocjena: Klikbejt Pristrasno izvještavanje Spin Prenošenje lažnih vijesti Lažna vijest Dezinformacija
Raskrinkano u: Lažne vijesti iz minuta u minut

Završni predizborni miting vladajuće SNSD Milorada Dodika biće održan večeras u centru Banjaluke, a u gradu je situacija izuzetno napeta zbog toga što se uporedo sa tim mitingom održava veliki protest skupa građana "Pravda za Davida".

Organizatori i jednog i drugog skupa pozvali su na mirna i dostojanstvena okupljanja.

Deo medija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH izveštavaju, međutim, da su pripadnici pollicije Republike Srpske navodno sprečavali dolazak građana na protest "Pravda za Davida", da su kontrolisali vozila i da su odvraćali građane od odlaska u Banjaluku, dok deo banjalučkih medija javlja da su otac preminulog mladića Davor Dragičević i pristalice te grupe zaustavljali učesnike u saobraćaju i udarali u automobile u centru grada.

Tačno u 18 sati Davor Dragičević, otac stradalog Davida izašao je na ulicu u centru Banjaluke i zajedno sa članovima grupe "Pravda za Davida" blokirao saobraćaj.

 

Mediji podsećaju da je Davor Dragićević ranije rekao da, ako ubice njegovog sina ne budu identifikovane i hapšene do 5. oktobra, 7. oktobra neće biti izbora, kao i na njegovu izjavu da će se "danas priključiti svome sinu."

On je poručio da država više ne postoji i da će blokirati sve ulice i celu Republiku Srpsku.

- Sve jedan pripadnik koji nam ne bude prišao neka zna da neće više ni živeti u ovoj državi - poručio je Dragičević. 

Otac nastradalog Davida najavio je da će pripadnike vlasti, sve one koje podržavaju vlast i njihove porodice, njegovi istomišljenici krenuti da "lome po kućama".

Okupljena grupa je mala, ali radikalna i spremna na obračun sa policijom.

U isto vreme u Sarajevu se održava i protest podrške Pravda za Dženana, koje predvodi otac Dženana Memića, mladića koji je pre dve i po godine stradao pod još nerazjašnjenim okolnostima na Ilidži.

SNSD je saopštio da ova stranka u kampanji nije izgovorila nijednu tešku reč, nije povukao nijedan ružan potez, niti je koristio negativnu retoriku, za razliku od njihovih političkih oponenata koji su, kako se navodi, nažalost, sve vreme pokušavali da Republiku Srpsku predstave lošom, te da prepadnu i zastraše njen narod.

Iz SNSD-a navode da je to stranka mira, nenasilja, demokratije, poštovanja institucija i stranka koja sigurno nikada i nikome nije nanela bilo kakvo zlo i bilo kakvu štetu, naprotiv - uvek je radila na poboljšanju kvaliteta života svih građana Republike Srpske.

 

Članak indeksiran 05. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me