Порука Била Гејтса: Чему нас заиста учи корона вирус?

Izvor/medij: IN4S
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne, Bill Gates nije autor poruke o tome "čemu nas uči koronavirus"

Послат је да нас подсјети на важне лекције које смо изгледа заборавили, а на нама је да ли ћемо их савладати или не

Како стално размишљам о томе, желим да са вама подијелим шта мислим да нам заиста поручује корона вирус?

1) Подсјећа нас да смо сви једнаки, независно од наше културе, религије, занимања, финансијске ситуације или славе. Ова болест третира нас једнако, па би можда и ми требало тако исто да третирамо једни друге. Ако ми не вјерујете, само питајте Тома Хенкса.

 

2) Подсјећа нас да смо сви повезани и да оно што утиче на једну особу има утицај и на друге. Подсјећа нас да све лажне границе које смо створили имају веома мали значај, јер вирусу није потребан пасош. Подсјећа нас, тлачећи нас тек накратко, на оне широм свијета чији читави животи пролазе у потлачености.

Mobilni telefon

3) Подсјећа нас како је драгоцено наше здравље и како смо стигли дотле да га занемарујемо, хранећи се лоше произведеним намирницама и пијући воду која је контаминирана силним хемикалијама. Ако не чувамо наше
здравље, наравно да ћемо се разболети.

4) Подсјећа нас да је живот кратак, и шта је то што је најважније да радимо – а то је да помажемо једни другима, посебно онима који су стари или болесни. Наша сврха није само у томе да купујемо тоалет папир.

 

5) Подсјећа нас како је наше друштво постало материјалистичко и како се у тешким временима сјетимо шта нам је нужно (храна, вода, љекови), насупрот луксузној роби којој често дајемо незаслужену вредност.

6) Подсјећа нас на значај наше породице и живота у свом дому и колико смо то занемарили. Тера нас назад нашим кућама како бисмо могли поново да изградимо наше домове и ојачамо наше породице.

7) Подсјећа нас да наш прави посао није оно што радимо, да је занимање оно чиме се бавимо, а није оно за што смо створени да радимо. Наш прави посао је да бринемо једни о другима, да штитимо једни друге и да
будемо корисни једни другима.

8) Подсјећа нас да свој его стално држимо под контролом. Подсјећа нас да без обзира на то колико мислимо да смо значајни или колико други мисле да смо важни, један вирус може зауставити читав наш свијет.

9) Подсјећа нас са је моћ слободне воље у нашим рукама. Можемо да изаберемо да сарађујемо и да помогнемо једни другима, да дијелимо, дајемо, помажемо, подржавамо једни друге или можемо да изаберемо да будемо себични, да складиштимо, да бринемо само о себи. И заиста, у тешкоћама се види наше право лице.

10) Подсјећа нас да можемо да будемо стрпљиви или можемо паничити. Можемо или разумети да су се овакве ситуације већ догађале више пута у историји и да ће проћи, или можемо паничити и мислити да је ово сам крај свијета, чиме бисмо, свакако, нанели себи више штете него користи.

11) Подсјећа нас да ово може да буде или крај или нови почетак. Ово може бити вријеме промишљања и разумевања, гдје учимо на својим грешкама, или може бити почетак једног циклуса који ће се наставити све док коначно не научимо лекцију која нам је намијењена.

12) Подсјећа нас да је ова Земља обољела. Подсјећа нас да је неопходно да сагледамо стопу сјече шума једнако хитно као што гледамо на брзину којом ролне тоалет папира нестају са полица у продавницама. Ми смо болесни зато што је наш дом болестан.

13) Подсјећа нас да након сваке тешкоће, ипак долази олакшање. Живот је цикличан, а ово је само фаза у једном великом циклусу. Није нам потребна паника; и ово ће проћи.

14) И док многи виде корона вирус као огромну катастрофу, ја више волим да је видим као “огроман коректор”. Послат је да нас подсјети на важне лекције које смо изгледа заборавили, а на нама је да ли ћемо их савладати или не.

Текст преузет са портала Нови магазин

Članak indeksiran 07. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me