Raskrinkavanje.ba

Vesti-online → Posle Crne Gore i BiH sprema "crnu listu" Srba?

09.11.2018
Tekst članka

Posle Crne Gore i Sarajevo sprema "crnu listu" Srba kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, a na njoj bi mogli da se nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari.

"Na listi Vulin, Šešelj, Milomir Marić"...

"Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH", pišu Večernje novosti i navode da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV "Hepi" Milomir Marić i predsednik pokreta "Zavetnici" Stefan Stamenkovski.

Dnevnik podseća da je Mektić nedavno potvrdio da "postoji registar osoba koje su proterane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi", ali da je odbio da to nazove "crnom listom", jer "BiH nije Amerika da pravi 'crne liste'".

Novosti navode i da je Mektić navodno "blizak predstavnicima američke administracije u ambasadi SAD u Sarajevu", a bio je dovođen i "u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, preko veza sa njim i Aleksandra Vučića".   

Članak indeksiran 12.11.2018. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi