Poslije Crne Gore i Mektić sprema "crnu listu" Srba

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Demantirano
Raskrinkano u: Novosti “otkrivaju” još jednu laž

Poslije Crne Gore i Sarajevo sprema "crnu listu" Srba kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, a na njoj bi mogli da se nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari.

Dragan Mektić - Foto: RTRS

Dragan MektićFoto: RTRS

"Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH", pišu Večernje novosti i navode da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV "Hepi" Milomir Marić i predsjednik pokreta “Zavetnici“ Stefan Stamenkovski.

Dnevnik podsjeća da je Mektić nedavno potvrdio da "postoji registar osoba koje su protjerane ili im je, na određeni period, zabranjen ulazak u BiH, i da je u njemu oko 2.000 ljudi“, ali da je odbio da to nazove “crnom listom", jer BiH nije Amerika da pravi "crne liste", prenio je Tanjug.

Novosti navode i da je Mektić navodno "blizak predstavnicima američke administracije u ambasadi SAD u Sarajevu", a bio je dovođen i "u vezu sa aferom prisluškivanja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, preko veza sa njim i srpskog šefa države Aleksandra Vučića".

Članak indeksiran 12. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me