Raskrinkavanje.ba

Kurir → POTOČARI SLUŽE DA ZAPAD SVAĐA LJUDE Advokat Lukić o "potpisu na genocid": DA NEMA STRANACA SVI NARODI BiH BI SE ODAVNO POMIRILI

15.06.2022
Tekst članka

Memorijalni centar Potočari uskoro će moći da uđe samo onaj ko svojeručno potpiše da se u Srebrenici dogodio genocid! Plan koji se uveliko razrađuje predviđa da će svaki punoletni potencijalni gost, bilo da je reč o članovima delegacije ili pojedinačnoj poseti, svojim parafom praktično potvrditi da prihvata Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Ova opasna ideja, međutim, samo je prvi korak dobro osmišljene akcije.

Kako otkriva Branimir Kojić, predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila "Srebrenica", namera je da se posle određenog vremena svi sakupljeni potpisi pošalju u Evropski parlament kako bi se tamo otvorila rasprava o "genocidu". On kaže da se o ovoj inicijativi uveliko priča među Bošnjacima. Prema njegovim rečima, Memorijalni centar Potočari već godinama je jedna od poluga koje SDA koristi po potrebi i mnoge akcije koje su bitne za tu stranku i za bošnjačke političare iz Sarajeva upravo kreću iz Srebrenice.

NE PROPUSTITE

U POTOČARE NEĆE MOĆI VIŠE DA SE UĐE TEK TAKO Unutra će moći samo ko svojeručno potpiše da se u Srebrenici dogodio genocid?!

Inače, bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko nametnuo je 23. jula prošle godine dopune Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida". ,, Ko javno odobri, porekne, grubo umanji ili pokuša da opravda zločin genocida, zločin protiv čovečnosti ili ratni zločin utvrđen pravosnažnom presudom u skladu s Poveljom Međunarodnog vojnog suda pridruženom uz Londonski sporazum od 8. avgusta 1945. ili Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju ili Međunarodnog krivičnog suda ili suda u BiH(...), kazniće se kaznom zatvora od šest meseci do pet godina'' stoji u Inckovoj odluci.

Branko Lukić

FOTO: KURIR TELEVIZIJA

- Poznata mi je ova inicijativa i razgovarao sam sa svojim prijateljima iz Banjaluke. Dosta je to alarmantno primljeno u Republici Srpskoj. Radi se o tome da se sprečava da bilo ko ko hoće da se bavi naučnim radom i proverava ta imena ko je poginuo, ko nije i na koji način preduslov bi bio prihvatanje toga da se u Srebrenici gesio nekakav genocid, a to bi te ljude sprečilo u istraživanjima - rekao je Lukić.

Branko Lukić

FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Lukić je zaključio i da Zapad iskorišćava nesreću naroda na Balkanu i dodao da nema stranog faktora narod na Balkanu bi se odavno pomirio.

- Direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić koga znam iz Haga, on tvrdi da tako nešto nije u planu. ovo jeste politička tema. SDA i Bakir Izetbegović ne odustaju od ove teme, povremeno ih zapadni propagandisti iskorišćavaju. Sve je moguće. Mislim da bi situacija bila daleko stabilnija da nije prisutan strani element. Davno bi se narodi BiH pomirili. Stranci su remetilačni faktor. Da nema stranaca ljudi bi se pomirili - istakao je Lukić.

Članak indeksiran 17.06.2022. Zadnji put osvježen 17.06.2022.

Ocijenjeno u analizi