Previše ili novo normalno? Škola podržala učenicu koja se identificira kao 'mačka'

Izvor/medij: Teen 385
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Izmišljene priče o učenicama koje se “identifikuju kao mačke” kao pokriće za transfobiju

Bizarniju vijest danas nećeš čuti.

Postalo je normalno da se danas svatko identificira onako kako on to želi. Postalo je problem nekome se obratiti jer se osobe smatraju uvrijeđenima kada im kažeš 'ona', a ta se osoba odlučila identificirati kao 'on' ili 'oni'. Ili u ovom slučaju, kao mačka.

Koji je pravilan način za obratiti se nekome tko se identificira kao mačka? Stavljanje etiketa na sve je postalo jako popularno. Svatko bira kako se želi identificirati i kako želi da mu se drugi obraćaju te koje će biti njegove zamjenice. Tako Sam Smith više nije on, nego oni, a Demi Lovato svakih pola godine mijenja svoje zamjenice. Mnogi su zbunjeni ovim trendom, koji još nije toliko zaživio kod nas, ali ipak polako dolazi. Jedna se 13-godišnjakinja odlučila identificirati kao mačka. Čak se i ponaša kao mačka, a škola u koju ide je najavila da će joj to dozvoliti, piše Your TangoRadi se o djevojčici koja ide u 8. razred jedne australske škole.

S obzirom da je još maloljetna, nije otkriveno ništa više o njoj, ali škola je rekla da prihvaća tu njenu odluku. Tako će na nastavi moći cijelo vrijeme šutjeti i ponašati se kao mačka, dok god svojim ponašanjem ne uznemirava ostale učenike iz svog razreda. Škola je rekla da se radi o iznimnoj pametnoj djevojčici i da oni podržavaju identitete koje god njihovi učenici odaberu. Radi se o privatnoj školi koja ima jedinstven pristup svakom učeniku. Je li ovo normalno ili malo previše, što ti misliš?

Članak indeksiran 09. 11. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me