PRIRODNI LIJEK KOJI LIJEČI KORONA VIRUS PREKO NOĆI OBIŠAO SVIJET: Evo koji sastojci vam trebaju, OBJAVLJEN RECEPT

Izvor/medij: USN
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Bijeli luk vas neće izliječiti od COVID-19

Koronavirus je uzrokovao pa*niku globalnog nivoa, koja se naročito proširila nakon što je WHO proglasio trenutnu situaciju pandemijom.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Društvene mreže je prije nekoliko dana obišao navodni lijek za koji se tvrdi da preko noći liječi koronavirus, a sve što vam je potrebno za njega jeste bijeli luk i voda.
 
Međutim, koliko istine u tome stvarno ima?

Bijeli luk je već dugo poznat kao dobar izvor vitamina C, koji jeste jak antioksidans i poznat je po tome što pojačava imunitet.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Međutim hoće li zaista pomoći ljudima koji su već zaraženi virusom, i to kako se navodi u tekstu, preko noći?

prirodni1

Foto:Printscreeen

Odgovor je ne.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Protiv virusne in**kcije se B0RE bijele kr*ne ćelije u ljudskom 0RGANIZMU, i način na koji će se tijelo IZB0RITI sa PAT0GEN0M, odnosno virusom ovisi i o stanju tijela prije same in**kcije. Zbog toga je koronavirus najletalniji za osobe koje već imaju određene hronične B0LESTI ili neka maligna 0B0LJENJA koja oslabljuju njihov imuni sustav. Sa obzirom na to da koronavirus na*ada 0RGANE za disanje, respiratornim B0LESNICIMA su jedna od najugroženijih skupina. Isto to vrijedi i za osobe preko 65 godina kod kojih je imunitet FIZI0L0ŠKI oslabljen.

Idealan “lijek” za B0RBU protiv koronavirusa bila bi prevencija odnosno vakcinacija, međutim još uvijek se radi na njenom formiranju. Do tada se ne treba vjerovati objavama po društvenim mrežama koji promovišu i prodaju razne lijekove upitnog djelovanja.

Pojačavanje imuniteta svakako može pomoći našem tijelu u B0RBI sa svim in***cijama, međutim bijeli luk vas neće izliječiti preko noći.

Fotografija Stranicaa.

Članak indeksiran 24. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me