PROČITAJTE U CELOSTI TEKST KOJI GOVORI ZAŠTO VIRUSI NE VOLE TUNELE RAVNE!!!! .

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Raskrinkano u: “Hajdemo u planine, hajdemo u tunele”: Mediji i ministri u morbidnoj kampanji Semira Osmanagića

Piše: dr. Semir Osmanagić

Mikroorganizam o kome se danas najviše priča je virus. Ova sićušna stvorenja, između dva svijeta, organskog i neorganskog, vidljiva su samo pod elektronskim mikroskopom i znatno su manja od bakterija. Sastoje se od genetskog materijala (DNK/RNK) i proteinskog omotača. Primjera radi, koronavirus ima omotač u obliku krune i odatle mu i naziv. Virus okupira samo žive ćelije i koristi njihovu hemijsku mašineriju da se reprodukuje i time izaziva bolesti kod biljaka, životinja i ljudi.
Negtivni ioni neutraliziraju mikrorganizme: viruse, bakterije i gljivice.
Negativni ioni su negativno naelektrisane molekule koje se spajaju s mikroorganizmima i razgrađuju ih. Što više negativnih iona, povoljnija atmosfera za ljude, životinje i biljke.
Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca' vrši redovna mjerenja koncentracije negativnih iona na različitim lokacijama. Prosječne koncentracije negativnih iona po kubnom centimetru:
- Stanovi i kancelarije: 25-100 ni/ccm
- Gradovi: 100-200 ni/ccm
- Sela: 100-300 ni/ccm
- Planine (Igman, Bjelašnica): 750-1.000 ni/ccm
- Kućica ispred ulaza u Podzemni labirint Ravne: 150-500 ni/ccm
- Unutar Podzemnog labirinta Ravne: 5.000 – 40.000 ni/ccm

Koncentracije tokom zimskih mjeseci su nešto niže s maksimumom do 40.000 ni/ccm, a tokom ljetnih mjeseci dostižu i 60.000 ni/ccm! To su vrijednosti nekoliko desetina puta veće nego u najzdravijim borovim šumama na Igmanu.U tunelima Ravne smo pronašli pet dugačkih (17-200 m) otvorenih sekcija s vodom. Nije riječ o vodi koja je površinskog porijekla već se tu nalazi hiljadama godina. Voda je kristalno čista, bistra i zdravstveno ispravna. Nema mikrorganizama. Zasluga je to negativnih iona koji služe kao barijera virusima, bakterijama i gljivicama.

Sada znamo zašto virust ne vole tunele Ravne.
Ceo tekst pročitajte na http://piramidasunca.ba/…/15292-za%C5%A1to-virusi-ne-vole-p…)

Članak indeksiran 26. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 10 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me