PROTESTI U BANJALUCI: Majka ubijenog Davida Dragičevića pozvala okupljene da se raziđu! (FOTO, VIDEO)

Izvor/medij: Kurir
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Dezinformacija
Raskrinkano u: Policajac nije bio “šutiran” na Trgu Krajine

U Banjaluci je priveden Davor Dragičević, otac preminulog Davida Dragičevća, zbog ugrožavanja bezbednosti. Ubrzo je privedena i njegova supruga Suzana, a zatim su na Tragu Krajine počele da se okupljaju pristalice grupe "Pravda za Davida",koji su povredili jednog policajca. 

18.39 - Okupljenim građanima se ispred Hrama Hrista Spasitelja obratila majka ubijenog Davida, Suzana Radanović i pozvala ih da se raziđu.

 

"Neću da pozivam nikoga na Trg da bi ih tamo neko gazio, i sutra ćemo se okupiti ispred Hrama", rekla je Suzana.

 

Pred Hramom su bili i Vukota Govedarica i Branislav Borenović.

 

18.10 - Dodik: Komšić koristi tragediju mladića za političke ciljeve

 

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je ocenio kao neumesno da hrvatski član Predsedništva Željko Komšić uopšte komentariše policijsko-tužilačke akcije u Republici Srpskoj

 

"Stavljanje Policije RS u kontekst ratnih dešavanja iz devedesetih godina, pokušaji njene diskreditacije optužbama za takozvani genocid i konačno prizivanje nove reforme policije otkriva da i Komšić tragičnu smrt banjalučkog mladića koristi za ostvarivanje svojih političkih ciljeva", rekao je Dodik. Opširnije pročitajte OVDE.

FOTO: REUTERS / REUTERS DADO RUVIĆ

17.30 - Novo okupljanje na Trgu Krajina zakazano je za danas u 18 sati. Takođe, okupljanje je zakazano i u Sarajevu za 19 sati, ispred Zemaljskog muzeja. 

 

17.05 - Predsednik SDS-a Vukota Govedarica zatražio je da nadležni puste na slobodu sve koji su danas privedeni u Banjaluci. 

FOTO: VIDEO PRTSCR / RTRS

15.30 - Na Trgu Krajina u Banjaluci došlo do novog incidenta oko 15 sati, nakon pokušaja komunalne policije da ukloni novo "Davidovo srce". Tada su se pristalice pokreta Pravda za Davida sukobili sa policijom, nakon čega je ponovo priveden opozicioni poslanik Draško Stanivuković.

 

U incidentima nije bilo povređenih, kako javljau reporteri regionalne televizije, a povremeno su mogli da se čuju "topovski udari"

 

14.25 - Branislav Borenović, lider PDP-a i Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini RS, pušteni su posle saslušanja u PU Banjaluka. Kako su rekli u policiji, Stanivuković i Borenović su dobili prekršajne prijave.
 

FOTO: ATV

14.13 - Darko Novković načelnik Sektora krim. policije Policijske uprave Banjaluka, potvrdio je da je Dragičević uhapšen jer policija nije mogla da mu uruči poziv na saslušanje.

 

"Hapšenje je usledilo zbog odbijanja poziva i krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti", objasnio je Novković. Kako je ranije bilo saopšteno, jutros je priveden "D.D. u Banjaluci u cilju dokumentovanja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti".

FOTO: RTRS

13.50 - Policijska uprava Banjaluka saopštila je da nije danas privela novinara Vladimira Šuška, kako su to pojedini mediji objavili. U saopštenju se navodi da Šušak nije imao jasno istaknutu novinarsku akreditaciju dok je izveštavao ispred PU Banjaluka i da je njegov identitet utvrđen tokom "profesionalnog i korektnog razgovora sa policajcima". 

 

13.45 - Kako javlja reporter ATV, sa krivog sata u Banjaluci uklanja se i natpis "Davidov trg".

FOTO: ATVBL

13.40 - Desetak inspektora Policijske uprave Banjaluka došlo je pred kuću Davora Dragičevića. Izdata je naredba da se pretrese kuća, prenosi RTRS. Policija nikome ne dozvoljava da se približi kući. Opširnije pročitejte OVDE.

 

13.34 - Na Trg Krajine stigao je kombi sa radnicima komunalnog preduzeća koji uklanjaju cveće i sveće

FOTO: ATVBL

13.10 - Iz UKC RS saopšteno je da je jutros u 09.40 sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka u Urgentni centar UKC RS u pratnji policijskih službenika PU Banja Luka dovezen pacijent D.D.(1969).

 

"Pacijent D.D. (1969) žalio se na bolove u desnoj ruci i desnoj nozi, nakon čega je pregledan, te je upućen na radiološku dijagnostiku. Rentgen dijagnostika desnog ramena, kompletne desne ruke, desnog kuka i desnog kolena ne pokazuje znakove svežih traumatskih promena, odnosno rtg nalaz je uredan. Stoga, pacijent nije hospitalizovan u UKC RS", navodi se u saopštenju.

 

12.58 - Na Trg Krajine sitgao je i pauk koji je uklonio automobil Davora Dragičevića

 

12.35 - Davor Dragičević je, kako je saopšteno iz policije, pregledan u Kliničkom centru na njegov zahtev.

 

"Ukazana mu je lekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru RS, gde su nadležni lekari konstatovali da nema povreda”, saopšteno je iz PU. Opširnije pročitajte OVDE.

 

Takođe se dodaje da su policajci prilikom privođenja postupili u skaldu sa zakonom. 

 

12.27 - Blokirana je i glavna ulica u Banjaluci.

 

FOTO: PRINTSCREEN ATVBL.COM

12.25 Na Trg su stigli i Komunalni policajci.

 

12.23 - Uz Stanivukovića na Trg je došao i Branislav Borenović lider PDP-a kojeg je takođe odvela policija.

 

12.20 - Na Trg Krajine stigao je i Draško Stanikuković poslanik u Narodnoj skupštini RS koji je presekao policijsku traku postavljenu na Trgu. Nakon toga odvela ga je policija.

 

12.15 Tokom okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci došlo je do incidenta, kada je jedan od okupljenih dobacivao i provocirao policiju.

 

U trenutku kada je policija pokušala da ga udalji sa Trga ostali okupljeni su pokušali da ga brane. Krenuo je stampedo od RK "Boska" prema parku "Petar Kočić".

 

Jedan od policajaca je pao, a okupljeni su ga nakon toga šutirali.

 

Na Trgu Krajine u Banjaluci raspoređeni su pripadnici Jedinice za podršku Policijske uprave Banjaluka.

 

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka jutros su priveli Davora Dragičevića. Nedugo potom privedena je i Davidova majka Suzana Radanović. Opširnije o jutrošnjem privođenju pročitajte OVDE.

 

Kurir.rs/ Atvbl.com

Foto: Atv

Članak indeksiran 26. 12. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me