Raskrinkavanje.ba

Avaz → Prve zajedničke fotografije iz školskih dana: Brižit je bila učiteljica, a Makron je imao samo 15 godina

28.11.2018
Tekst članka

Ovaj par posebno je zanimljiv medijima zbog činjenice da je prva dama od svog supruga starija 24 godine

Ovo je jedna od prvih fotografija francuskog predsjednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) i njegove supruge, iz vremena kada je Brižit (Brigitte) bila profesorica sada prvom čovjeku Francuske.   

Ovaj par posebno je zanimljiv medijima zbog činjenice da je Brižit od svog supruga starija 24 godine i da su se upoznali kada je on bio u srednjoj školi, a ona njegova profesorica. 

Brižit je predavala francuski i latinski dok je radila kao profesorica u srednjoj školi. Tada je i upoznala svog sadašnjeg supruga Emanuela Makrona, koji je u to vrijeme bio njen učenik i imao je samo 15 godina.

Upoznali su se dok su radili na jednom školskom projektu i tada su se zbližili.

Ona je vodila dramski klub, a Emanuel je bio veliki zaljubljenik u književnost i htio je da jednog dana postane pisac, zbog čega je i išao na njene časove.

Makron je svojoj profesorici obećao još sa 17 godina da će se jednog dana oženiti njome i 13 godina kasnije ispunio je to obećanje.

Na vjenčanju Makron je zahvalio njenoj djeci što su prihvatila njihovu vezu, ističući da oni nisu "normalan par, ali su par koji postoji".

Par je u braku već 10 godina i žive s njeno troje djece iz prvog braka.

Članak indeksiran 07.03.2024. Zadnji put osvježen 15.03.2024.

Ocijenjeno u analizi