Prvi čovjek u BiH koji je Dodiku rekao ovako nešto: Osim dao izjavu koja je razbjesnila RS!

Izvor/medij: Vijesti iz regije
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Reciklirani bijes kojeg nikad nije ni bilo

Na njegov 74 rođendan posjetili smo Ivicu Osima, čuvenog stručnjaka, nogometnog genija i najvećeg sportskog autoriteta u regionu, kojeg svojim tretiraju i naši zapadni i istočni susjedi. A, on je samo Bosanac i Hercegovac. Nogomet je njegova religija i život.

Problem su stadioni. Zanimalo nas je zašto niko ne ulaže u Grbavicu…

Ne znam ni ja. Jedino da nafatamo kakvih šeika da nam naprave da imamo pravi stadion nalik onima u Evropi.

 

Ili da zamolim Dodika da nam napravi. Njegovi su ga i srušili… Neće se naljutiti, možda bi nam i napravio, kad ovi naši nemaju sluha… Znaš da nam je Dodik išao na ruku kada se sve ovo pravilo oko saveza… Treba s ljudima pričati.

 

Na kraju, za kraj o reprezentaciji, Izraelu…

– Meša obilazi, snima, radi, putuje… Ozbiljan je u poslu. Trebate mu i i vi novinari pomoći. Ne da pravim krivu sliku ni o nama ni o igračima. Nemoj da pravimo heroje ako naš neki igrač hoće da davi protivnika. Trebamo biti realniji u svemu, a počesto to nismo. Izrael je nezgodan protivnik. Nezgodan je gdje god se pojavi. Znaš da je sve drugačije,diže se na viši nivo kad igraš s Izraelcima. Koliko god bili u teškoj poziciji, opet sami o sebi ovisimo. Sreća je pa i treći može u baraž. Treba utakmicu po utakmicu odrađivati – zaključio je Ivica Osim.

CIK/kokodix.com

Članak indeksiran 05. 02. 2018 Zadnji put osvježen prije 5 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me