Radite ovo svaki dan i izliječite se od svake bolesti!

Izvor/medij: Moj Vodić
Ocjena: Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: “Panaceja” Slađane Velkov ponovo na portalima: Ne postoji univerzalni lijek za sve bolesti

Dr. Slađana Velkov je veliki je zagovornik prevencije bolesti u vidu zdravog načina života i prava izbora na vakcinisanje.

Posljednjih nekoliko godina bavi se besplatnim obrazovanjem o samoizliječenju pravilnom ishranom i načinom života. Održala je preko stotinu predavanja, radio i TV gostovanja u Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Bugarskoj i Australiji.
Ona tvrdi da ova dijeta i savjeti za zdrav način života pomažu kod svih bolesti, a da je poštovanje svakog od njih od velike važnosti za kompletno izliječenje.
– U toku prvog sata poslije izlaska ili prije zalaska sunca gledajte u Sunce. Počnite sa 10 sekundi, povećavajte 10 sekundi svakog dana. Stanite bosonogi na suhu zemlju ili beton dok gledate u Sunce.
– Pijte čistu vodu bez fluorida ili filtrirajte vodu iz slavine povratnom osmozom. Najbolja je prirodna, izvorska neflaširana voda. Ostavite vodu na suncu nekoliko sati u prozirnim, bezbojnim, staklenim bocama da bi upila sunčevu energiju. Ne ostavljajte je noću napolju.
– Budite fizički aktivni na svježem vazduhu svakoga dana. To je jedna od najboljih metoda detoksikacije.
– Izbjegavajte fluorescentno svjetlo.
– Hodajte bosi najmanje 15 minuta dnevno. Provedite jedan sat dnevno u miru.
– Dišite duboko na svježem vazduhu najmanje 20 minuta ujutro i uveče.
– Spavajte između 10 uveče i 2 ujutro, zato što tada naše tijelo luči ljekovite hormone. Pratite ritam Sunca.
– Izbjegavajte gledanje televizije, filmova i čitanje dnevnih novina. Pronađite hobi koji vas ispunjava, čitajte knjige, slikajte i slušajte relaksirajuću muziku.
– Izbjegavajte komercijalne kozmetičke preparate, zamijenite ih prirodnim.
– Ishranu bazirajte na sirovom voću, povrću i žitaricama, bez životinjskih proizvoda.
– Ako jedete kuhano povrće, jedite dvostruko više sirovo povrće.
– Izbjegavajte industrijsku hranu, posebno supe ili začine koji sadrže Mono Sodium Glutamat (koji se nalazi u skoro svakoj slanoj industrijskoj hrani); upotrebljavajte morsku so i prirodno bilje.
– Izbjegavajte dijetalne proizvode koji sadrže vještačke zaslađivače.
– Izbjegavajte alkohol, cigarete, kafu, crni čaj, žvakaće gume, hranu ili pića iz konzervi.
– Postepeno eliminišite sve lijekove pod nadzorom vašeg ljekara.
– Izbjegavajte sintetičke vitamine.
– Zamijenite vještačke sobne osvježivače prirodnim (na primjer, lavanda).
– Izbjegavajte upotrebu mobilnog telefona, korišćenje slušalica i držite telefon dalje od tijela.
– Budite pozitivni, imajte osmijeh uvijek na licu, to će pospješiti lučenje ljekovitih hormona.
– Ne razmišljajte i ne govorite negativno o sebi ili drugima, jer vaša podsvjest prati vaše misli. Ponašajte se kao da ste zdravi.
– Kad oprostimo, oslobađamo se mržnje i ljutnje koji utiču na lučenje negativnih hormona i oštećuju naše zdravlje. Opraštajući drugima, mi pomažemo sebi.
– Čak i mentalne bolesti mogu da se liječe sirovom biljnom hranom i suncem.
Jelovnik bez životinjskih proizvoda dr Slađane Velkov
Doručak: Svježi sok i svježe voće uz gledanje u Sunce.
Ručak: Svježi sok od mrkve, salata od voća (banana, jabuka, smokve itd.) ili salata od povrća.
Večera: Svježi sok od mrkve, velika salata od zelenog povrća (zelena salata, brokoli, špinat, karfiol, celer, mrkva, itd.). Kasnije u toku večeri možete popiti čašu ili dvije organskog jabukovog soka ili pojesti komad voća.
Ova doktorka smatra da je idealna ishrana potpuno sirova biljna hrana.
Prelazna dijeta za početnike, također bez životinjskih proizvoda
Doručak: Velika čaša soka od narandže, mrkve ili jabuke. Pahuljice od raznih žitarica, dodajte po jednu kašiku prethodno samljevenih lanenih, suncokretovih i bundevinih sjemenki kao i nekog suhog voća. Sipajte vodu preko mješavine uveče i ostavite da odstoji preko noći. Jedite ujutro za doručak uz gledanje u sunce. Možete jesti i samo voće ili domaći hljeb od kukuruza ili heljde, namazan medom.
Ručak: Svježa salata od mješanog povrća. Čorba od povrća (kuhana sa malo vode i na tihoj vatri). Velika čaša soka od jabuka ili mrkve. Pečeni krompir. Svježe kuhano povrće.
Večera: Jelovnik je isti kao za ručak.
Možete jesti drugačije povrće i voće kao i različite metode pripremanja krompira i organskog integralne riže. Između obroka možete piti svježe voćne sokove, šaku prethodno potopljenih preko noći, badema, oraha, sjemenki kao i povrće i voće. Povremeno uzimajte mahunarke: azuki pasulj, boraniju, grašak. Kuhajte na niskoj temperaturi.
Za bolji ukus koristite maslinovo ulje, morsku so i suho povrće. Kompletno isključite iz ishrane bijelo brašno i šećer, kao i njihove produkte, meso, ribu, jaja, mlijeko i sve vrste industrijske i procesuirane hrane. Pijte vodu bez fluorida.
Dijeta za teško bolesne
Bolesti nastaju usljed:

  1. 1.Nedovoljno elektromagnetne (sunčeve) energije
  2. 2.Nedostatka hranljivih materija (samo kuhana hrana)
  3. 3.Previše toksina (vremenom akumuliranih u tijelu)

U skladu sa tim, preporučuje doktorka, liječenje se sastoji od slijedećeg:
– Preplaviti tijelo hranljivim sastojcima i sunčevom energijom.
– Gledanje u sunce. Ne jesti kuhanu hranu najmanje 3 mjeseca. Kasnije možete dodati 15 odsto jednostavne kuhane hrane samo za večeru (pečeni krompir, integralna riža, kuhano povrće), ali je bolje biti na kompletno sirovoj hrani dok simptomi potpuno ne iščeznu.
– Treba piti 13 čaša svježeg soka dnevno, svakog sata: 1 sok od narandže, 4 soka od zelenog lisnatog povrća, 5 jabuka/mrkve i 3 soka od mrkve. U početku, ako ne možete piti toliku količinu soka, možete piti manje količine, ali morate ih piti svakog sata. Takođe, prvih dan-dva u početku možete preskočiti 3 soka od mrkve.
Sok mora biti svjež, ali ako morate pripremiti unaprijed sok od mrkve možete pomiješati sa sokom od jabuka, da biste zaštitili sok od oksidacije. Nemojte gutati sok direktno – zadržati ga kratko u ustima, da bi se pomiješao sa pljuvačkom.
– Možete jesti voće i povrće, male količine prethodno potopljenih badema ili oraha. Poželjne su i 2 kašike lanenog ulja dnevno ili 2 kašike svježe samljevenog lanenog sjemena.
Doktorka napominje: Ova brošura je edukativne prirode, nije namjenjena dijagnostikovanju, liječenju ili prevenciji nijedne bolesti. Ako ste bolesni, potražite savjet vašeg ljekara.
(Atma.hr)

Članak indeksiran 24. 11. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me