ROMANA JE JUTROS UHAPŠENA, EVO ŠTA SU JOJ NAŠLI U TELEFONU: Svi u nevjerici, KAKVA BLAMAŽA

Izvor/medij: Novi
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Klikbejt "specijalnost" portala Novi: Lažno moralisanje i javno sramoćenje žena

Pjevačica Romana Panić i agent za prodaju nekretnina Filip M. sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu u Australiji.


Prema presudi, Filip M. je 19. marta u 10.22 časova postavio prvi uređaj u bankomat u tržnom centru Cannon Hill Plaza u Brizbejnu. Dva dana kasnije on se, sa kačketom na glavi i maskom preko lica, vratio na isti bankomat, i izvadio uređaj.

Sponsored by Luponmedia

romana-panic

Sličan postupak je ponovi na nekoliko bankomata širom grada. Međutim, Filip M. i Romana Panić nisu ni sumnjali da su sve vreme bili pod budnim okom australijske policije, koja je na kraju pretresla hotelsku sobu u kojoj su boravili.

U Romaninom telefonu su pronašli dokaze da je od jedne ženske osobe tražila uređaj za čitanje kartica. Pjevačica je to, i pored dokaza, negirala u policiji. Žena koja je nabavila čitač kartica rekla je da je znala da je Romana poznata pjevačica u Srbiji, te je mislila da im je uređaj potreban zbog naplaćivanja ulaza na koncerte.

romana-panic-810x516

Par je uspio da falsifikuje 22 kartice sa kojih je podigao 23.500 dolara. U odrbrani su naveli da nikada nisu osuđivani, da Filip M. ima dvoje djece i da su u Australiju došli turistički. Međutim, prema njihovim riječima, u međuvrenu nestalo im je novca pa su došli na ideju kako da na brzinu “napune novčanik”.

Podsjetimo, oni su uhapšeni danas u Australiji zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate, a zatim kopirali podatke i bankovne kartice i oni su osuđeni na 14 i 12 meseci zatvora
Izvor: informer.rs

Članak indeksiran 31. 08. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me