Raskrinkavanje.ba

Pravda → САРАЈЕВО СПРЕМА НАПАД НА СРПСКУ: Пронађен арсенал оружја у Матузићима, јасан доказ

25.06.2018
Tekst članka

Проналазак арсенала оружја у селу Матузићи, у федералној општини Добој југ, није безазлен и јасна је порука да се у Федерацији БиХ озбиљно разматрају опције напада на Српску.

 

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић је подсетио на догађај од пре три године када је Агенција за истраге и заштиту БиХ на подручје општине Тешањ, на граници према Теслићу, пронашла два складишта наоружања и војне опреме, а да истрага о томе никада није проведена.

- Сада имамо проналазак оружја и опреме, ракетних бацача, експлозивних направа, бомби и муниције у насељу које је на граници са градом Добојем. Све то показује да претње које је својевремено Бакир Изетбеговић износио о злоупотребама наменске индустрије нису биле без основа - истакао је Галијашевић.

Поред оружја, каже он, треба узети у обзир и повратак људи са сиријског ратишта, злоупотребе са мигрантима међу којима се враћају поражени терористи, као и постојање снажне вехабијске мреже у БиХ, 22 параџемата, те више од 60 вехабијских насеља или делова насеља.

- Сада видимо да проналазак оружја није уопште безазлен, да претње које Изетбеговић стално износи нису безазлене и да треба страховати колико су оне дио шире политичке стратегије појединих западних земаља, прије свега, британске тајне службе и њиховог деловања - упозорава Галијашевић.

Он је истакао да је добро што су медији из Републике Српске први објавили вест и детектовали Матузиће, јер је очигледно да је цела активност скривана од јавности.

- Имате приватну кућу у којој је то пронађено, а нико није ухапшен. О овако важном догађају нема никаквих саопштења из полиције, што само показује у ком правцу се креће политичко друштво којим се управља из врха СДА, а то је у правцу сукобљавања и наоружавања - констатовао је Галијашевић.

Нагласивши да је простор око куће у којој је пронађен арсенал оружја и даље опасан жутом траком и изолован од јавности, Галијашевић додаје да то указује да истрага о овом питању још није завршена и да постоји могућност да ту постоји још наоружања и опреме, што је потврдила и Федерална управа цивилне заштите.

 

Британци прислушкују државни врх и Србије и Српске, Вучић то врло добро зна. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

 

Članak indeksiran 28.06.2018. Zadnji put osvježen 28.06.2018.

Ocijenjeno u analizi