Raskrinkavanje.ba

Republika.rs → SARAJEVO SPREMA NAPAD NA SRPSKU: Pronađen arsenal oružja u Matuzićima, jasan dokaz

25.06.2018
Tekst članka

Pronalazak arsenala oružja u selu Matuzići, u federalnoj opštini Doboj jug, nije bezazlen i jasna je poruka da se u Federaciji BiH ozbiljno razmatraju opcije napada na Srpsku.

 

Tanjug/AP

Bakir Izetbegović

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević je podsetio na događaj od pre tri godine kada je Agencija za istrage i zaštitu BiH na područje opštine Tešanj, na granici prema Tesliću, pronašla dva skladišta naoružanja i vojne opreme, a da istraga o tome nikada nije provedena.

- Sada imamo pronalazak oružja i opreme, raketnih bacača, eksplozivnih naprava, bombi i municije u naselju koje je na granici sa gradom Dobojem. Sve to pokazuje da pretnje koje je svojevremeno Bakir Izetbegović iznosio o zloupotrebama namenske industrije nisu bile bez osnova - istakao je Galijašević.

DODIK O KANDIDATURI ZA ČLANA PREDSEDNIŠTVA BIH: Idem u Sarajevo da ojačam snagu RS

Pored oružja, kaže on, treba uzeti u obzir i povratak ljudi sa sirijskog ratišta, zloupotrebe sa migrantima među kojima se vraćaju poraženi teroristi, kao i postojanje snažne vehabijske mreže u BiH, 22 paradžemata, te više od 60 vehabijskih naselja ili delova naselja.

Tanjug

- Sada vidimo da pronalazak oružja nije uopšte bezazlen, da pretnje koje Izetbegović stalno iznosi nisu bezazlene i da treba strahovati koliko su one dio šire političke strategije pojedinih zapadnih zemalja, prije svega, britanske tajne službe i njihovog delovanja - upozorava Galijašević.

On je istakao da je dobro što su mediji iz Republike Srpske prvi objavili vest i detektovali Matuziće, jer je očigledno da je cela aktivnost skrivana od javnosti.

 

DODIK: Republika Srpska neće prihvatiti stacioniranja migranata

- Imate privatnu kuću u kojoj je to pronađeno, a niko nije uhapšen. O ovako važnom događaju nema nikakvih saopštenja iz policije, što samo pokazuje u kom pravcu se kreće političko društvo kojim se upravlja iz vrha SDA, a to je u pravcu sukobljavanja i naoružavanja - konstatovao je Galijašević.

Naglasivši da je prostor oko kuće u kojoj je pronađen arsenal oružja i dalje opasan žutom trakom i izolovan od javnosti, Galijašević dodaje da to ukazuje da istraga o ovom pitanju još nije završena i da postoji mogućnost da tu postoji još naoružanja i opreme, što je potvrdila i Federalna uprava civilne zaštite.

SHARE:

Članak indeksiran 28.06.2018. Zadnji put osvježen 28.06.2018.

Ocijenjeno u analizi