Raskrinkavanje.ba

Sport sport → Seks registrovan kao sport, počinje prvo Evropsko prvenstvo i nema predstavnika BiH

07.06.2023
Tekst članka

Švedska je postala prva zemlja u svijetu koja je registrovala seks kao sport sutra u Goteborgu počinje prvo Evropsko prvenstvo koje će trajati šest sedmica. Od zemalja iz regiona predstavnika ima Hrvatska, a BiH je bez predstavnika.

Švedska je postala prva zemlja na svijetu koja je registrovala seks kao sport. Ozbiljnost ovog projekta pokazuje i činjenica da sutra u Goteborgu počinje prvo Evropsko prvenstvo.

Ono će trajati čak šest sedmica. Takmičari će se boriti u 16 disciplina, a svaka od njih će trajati između 45 minuta i jednog sata.

Interesantno je svakako da će većina takmičara morati dnevno 'raditi' čak šest sati. Tu su i sudije koje će davati ocjene između 5 i 10, a dodatne poene takmičari će moći osvojiti teoretskim poznavanjem Kamasutre.

"Kao i bilo koji drugi sport rezultati u seksu zahtijevaju trening. Logično je onda da se ljudi počnu takmičiti u ovom aspektu", poručio je Dragan Bratić, predsjednik švedske seks federacije.

Organizatori prvog prvenstva Evrope spremni su za revoluciju što se ovog 'sporta' tiče.

"Uvrštavanje seksualne orijentacije u sportski program predstavljat će revolucionarni razvoj među evropskim zemljama", njihova je poruka pred start prvenstva Evrope.

Bosna i Hercegovina svog predstavnika nema na ovogodišnjem izdanju, ali zato je tu predstavnica Hrvatske koja nosi umjetničko ime Sweet Mery.

Među učesnicima su takmičari iz Španije, Finske, Portugala, Francuske, Grčke, Ukrajine, Velike Britanije, Rusije i Rumunije.

Očekuje se da će ukupno biti 20 takmičara na prvom prvenstvu Evrope i vidjet ćemo koliku će popularnost ostvariti ovaj 'sport' u narednim godinama.

Nema dileme da je sve za mnoge izazovno i vidjet ćemo kako će kompletno takmičenje izgledati.

Članak indeksiran 09.06.2023. Zadnji put osvježen 09.06.2023.

Ocijenjeno u analizi