SIGURNA LOKACIJA U BIH OD KORONA VIRUSA SU TUNELI RAVNE

Izvor/medij: Piramida sunca
Ocjena: Pseudonauka Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: “Hajdemo u planine, hajdemo u tunele”: Mediji i ministri u morbidnoj kampanji Semira Osmanagića

Nauka je nedvojbeno dokazala da negativni ioni razlažu i uništavaju viruse, bakterije i gljivice. Najveća koncentracija negativnih iona u BiH nije na Igmanu ili Bjelšnici, gdje dostiže dobre vrijednosti od 750-1.000 negativnih iona po kubnom centimetru.

U prahistorijskim podzemnim tunelima Ravne u Visokom koncentracije su dvadeset do šezdeset puta veće nego na planinama. Fondacija 'Arheološki prk:Bosanska piramida Sunca' redovno mjeri te vrijednosti i one su bez konkurencije najveće u Europi. Tokom zimskih mjeseci koncentracije su između 10.000-40.000 negativnih iona po kubnom cnetimetru, a ljeti dostižu 60.000 ni/ccm. To dobrim dijelom objašnjava i ljekoviti karakter ovih tunela.

Epidemiološka studija koju je proveo University of Leeds u bolnici St. James Hospital u Leedsu u Velikoj Britaniji 2003., pokazala je da su infekcije bakterijama potpuno nestale na intenzivnom odjeljenju bolnice gdje su primjenjivali rad ionizatora. Ovo istraživanje je trajalo godinu dana, kako prenosi 'New Scientist' (https://www.newscientist.com/article/dn3228-air-ionisers-wipe-out-hospital-infections/) i blgotvorni učinci negativnih iona zaprepastili su ljekare.

S druge strane, mi u Visokom nismo zaprepašteni beneficijama negativnih iona. Oni su naša svakodnevnica već 15 godina i hiljade ljudi su imale koristi od njih.

Ovo je dokaz da BiH ne mora uvijek biti na začelju liste u Europi po svim naučnim parametrima. Energija bosanskih piramida koja struji kroz tunele Ravne promjenila je pogled na drevnu prošlost, a sada ima šansu da pozitivno utiče na sadašnjost civilizacije.

(dr. Semir Osmanagić, 29. februar 2020.)

Članak indeksiran 26. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me