Raskrinkavanje.ba

Alo online → Simpsonovi nekim čudom predvidjeli bogataše zaglavljene u podmornici na dnu okeana (VIDEO)

23.06.2023
Tekst članka

O ovome pričaju i američki mediji.

Nestrvarno i pomalo zastrašujuće djeluje naša realnost kada pomislimo da su se mnogi ključni događaji našeg doba već prethodno dogodili u jednoj animiranoj seriji.

Serija „Simpsonovi“ emituje se već 30 godina i originalnim šalama zasmijava i oduševljava cijeli svijet.

Osim jedinstvenog humora, „Simpsonovi“ su više puta do sada zaprepastili javnost svojim „umijećem“ da predvide neke od najvažnijih svjetskih događaja – djeluje nevjerovatno, ali jedna epizoda ove crtane serije podsjeća na ovo što se dešava upravo sada.

Iako nije tačno predviđanje šta se dešava sa podmornicom „Titan“, neki fanovi vjeruju da je priča dovoljno bliska stvarnom životu.

Neki obožavatelji Simpsonovih sjećaju se sablasno slične priče iz 17. sezone crtanog filma, koji je emitovan 2006.godine. O ovome pričaju i američki mediji.

U 10. epizodi te sezone, Homera Simpsona u avanturu vodi čovjek za koga vjeruje da mu je biološki otac, Mejson Ferbanks. Izvodi ga na svoj brod i priča mu o izgubljenom smaragdnom blagu potopljenog broda, „Piso Mojado“.

Mejson i Homer su na kraju odlučili da se upute u dubine okeana u pojedinačnim podmornicama kako bi pokušali da pronađu blago. Ali haos nastaje kada se par razdvoji. Homer se zaglavio u nekom koralu i počinje da gubi svijest jer kiseonik ponestaje u njegovoj podmornici. Tata Simpsonovih se na kraju probudi tri dana kasnije u bolnici.

Ova situacija iz epizode vrlo je slična aktuelnoj situaciji sa „Titanom“ – podmornicom koja je krenula do Titanika.

Petoro ljudi koji čine posadu ovog plovila, krenulo je da vidi olupine Titanika. Kompanija koja predvodi ekspediciju saopštila je da su svi resursi usmjereni u pronalazak podmornice i bezbjednost njenih putnika, ali im je ponestalo vremena i pitanje je da li će njihova tijela ikada biti pronađena.

Članak indeksiran 30.06.2023. Zadnji put osvježen 30.06.2023.

Ocijenjeno u analizi