Raskrinkavanje.ba

Stil → SIMPSONOVI OPET IZNENAĐUJU: Epizodu o izgubljenoj podmornici pisao je putnik "Titana" koji sad otkriva NEVEROVATNU STVAR

23.06.2023
Tekst članka

Još 2006. godine emitovala se epizoda o izgubljenoj podmornici, a scenario za nju je pisao Majk Rajs, koji je takođe "plovio" Titanom" tri puta!

Čuvenu seriju "Simpsonovi" godinama prati glas da predviđa događaje iz stvarnog života. I dok neki veruju da su to samo slučajnosti, jer priče zanimljive porodice pratimo već dugo, drugi smatraju da poseduje "neobičnu sposobnost predskazanja". Tako često možemo čuti da popularnu animiranu seriju nazivaju često "moderni Nostradamus". Međutim, najnovija koincidencija ostavilo je fanove u stanju neverice.

Poslednjih dana naslove je punio misteriozni nestanak turističke podmornice "Titan" tokom ronjenja u Atlantik u potrazi za potonulim Titanikom. A onda nas je sačekala i tužna vest da je posada poginula usled implozije plovila.

Među putnicima su bili britanski milijarder Hamiš Harding, jedan od najbogatijih ljudi Pakistana Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin, francuski istraživač Pol Anri Nargole i Stokton Raš, vlasnik kompanije "OceanGate", koja je i organizovala putovanja do Titanikove olupine.

U ovoj epizodi, davno izgubljeni otac Homera Simpsona, Mejson Ferbanks, koji je specijalizovan za spasavanje izgubljenog blaga iz mora, drži govor pre nego što njihova ekspedicija počne. Dok se dvojac oca i sina spuštaju u dubine okeana, gledaoci se suočavaju sa neobičnom paralelom sa situacijom iz stvarnog života.

Oni su u okeanu naišli na olupinu potopljenog broda i dva kovčega sa blagom.

"Hej ljudi, pronašli smo blago. Kada dospemo na obalu, donosim ga u bar", rekao je Homer svojim prijateljima preko radio-veze. Međutim, tada je u podmornici ponestalo kiseonika zbog čega se Homer onesvestio.

Ipak, sve se dobro završilo jer se na kraju probudio u bolnici posle tri dana provedenih u komi.

Epizoda iz 2006. godine, ne samo što je predvidela ovu situaciju, već ju je i režirao Majk Rajs, koji je takođe "plovio" Titanom prošlog leta. Američki televizijski novinar i producent rekao je da je bio na podmornici Titan tri puta (jednom na Titanik i još dva na obali Njujorka) i da se svaki put izgubila komunikacija sa matičnim brodom, piše b92.

Fanovi su preplavili društvene mreže čuđenjem što Simpsonovi ponovo predviđaju planetarne događaje. Dok neki odbacuju ova predviđanja kao puke slučajnosti, drugi veruju da bi u izvanrednoj dalekovidnosti Simpsonovih moglo biti nešto više.

Članak indeksiran 30.06.2023. Zadnji put osvježen 30.06.2023.

Ocijenjeno u analizi