Raskrinkavanje.ba

Republika.rs → SIMPSONOVI OPET PREDVIDELI BUDUĆNOST? Homer se gubi i ostaje bez kiseonika, šokantna podudarnost epizode iz 2006. sa nestalom podmornicom (VIDEO)

22.06.2023
Tekst članka

Osim jedinstvenog humora, serija "Simpsonovi" su više puta do sada zaprepastili javnost svojim "umećem" da predvide neke od najvažnijih svetskih događaja.

Deluje neverovatno, ali jedna epizoda ove crtane serije podseća na ovo što se dešava sa nestalom podmornicom „Titan“, a neki fanovi veruju da je priča dovoljno bliska stvarnom životu, piše Nova.rs.

Dok se spasilačke ekipe utrkuju sa vremenom kako bi našli nestalu podmornicu kod olupina Titanika, drutvenim mrežama kruži epizoda Simpsonovih koja je navodno do detalja „predvidela“ ovu situaciju. Radi se o priči iz 17. sezone crtanog filma, koji je emitovan 2006.godine.

U 10. epizodi te sezone, Homera Simpsona u avanturu vodi čovek za koga veruje da mu je biološki otac, Mejson Ferbanks. Izvodi ga na svoj brod i priča mu o izgubljenom smaragdnom blagu potopljenog broda, „Piso Mojado“.

Mejson i Homer su na kraju odlučili da se upute u dubine okeana u pojedinačnim podmornicama kako bi pokušali da pronađu blago. Ali haos nastaje kada se par razdvoji. Homer se zaglavio u nekom koralu i počinje da gubi svest jer kiseonik ponestaje u njegovoj podmornici. Tata Simpsonovih se na kraju probudi tri dana kasnije u bolnici.

Ova situacija iz epizode vrlo je slična aktuelnoj situaciji sa „Titanom“ – podmornicom koja je krenula do Titanika.

Petoro ljudi koji čine posadu ovog plovila, krenulo je da vidi olupine Titanika. Kompanija koja predvodi ekspediciju saopštila je da su svi resursi usmereni u pronalazak podmornice i bezbednost njenih putnika, ali je vremena sve manje.

Članak indeksiran 30.06.2023. Zadnji put osvježen 30.06.2023.

Ocijenjeno u analizi