Raskrinkavanje.ba

Vojvodina uzivo → Simpsonovi ponovo predvideli budućnost? Izgubljenu podmornicu režirao putnik Titana (VIDEO)

23.06.2023
Tekst članka

Sličnost je neverovatna.

Tokom godina, Simpsonovi su očarali publiku svojim pametnim humorom i neobičnom sposobnošću predviđanja događaja iz stvarnog života. Od šokantnog predsedništva Donalda Trampa do tragičnih događaja iz 11. septembra, animirana serija je često hvaljena kao moderni Nostradamus. Međutim, njihovo najnovije predviđanje ostavilo je fanove u stanju neverice.

Poslednjih dana naslove je punio misteriozni nestanak turističke podmornice “Titan” tokom ronjenja u Atlantik u potrazi za potonulim Titanikom. Situacija je eskalirala do kritične tačke, ostavljajući pet putnika na turističkoj podmornici u zastrašujućoj situaciji nedostatka kiseonika koja se nadvila nad njima.

U ovoj epizodi, davno izgubljeni otac Homera Simpsona, Mejson Ferbanks, koji je specijalizovan za spasavanje izgubljenog blaga iz mora, drži govor pre nego što njihova ekspedicija počne. Dok se dvojac oca i sina spuštaju u dubine okeana, gledaoci se suočavaju sa neobičnom paralelom sa situacijom iz stvarnog života.

Oni su u okeanu naišli na olupinu potopljenog broda i dva kovčega sa blagom.

“Hej ljudi, pronašli smo blago. Kada dospemo na obalu, donosim ga u bar”, rekao je Homer svojim prijateljima preko radio-veze. Međutim, tada je u podmornici ponestalo kiseonika zbog čega se Homer onesvestio.

Ipak, sve se dobro završilo jer se na kraju probudio u bolnici posle tri dana provedenih u komi.

Epizoda iz 2006. godine, ne samo što je predvidela ovu situaciju, već ju je i režirao Majk Rajs, koji je takođe “plovio” Titanom prošlog leta. Američki televizijski novinar i producent rekao je da je bio na podmornici Titan tri puta (jednom na Titanik i još dva na obali Njujorka) i da se svaki put izgubila komunikacija sa matičnim brodom.

Fanovi su preplavili društvene mreže čuđenjem što Simpsonovi ponovo predviđaju planetarne događaje. Dok neki odbacuju ova predviđanja kao puke slučajnosti, drugi veruju da bi u izvanrednoj dalekovidnosti Simpsonovih moglo biti nešto više.

Podsetimo, u nestaloj podmornici “Titan” nalazi se pet putnika, a smatra se da im je do sada najverovatnije nestalo kiseonika i da su šanse za preživljavanje ravne nuli.

Među putnicima su britanski milijarder Hamiš Harding, jedan od najbogatijih ljudi Pakistana Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin, francuski istraživač Pol Anri Nargole i Stokton Raš, vlasnik kompanije “OceanGate”, koja je i organizovala putovanja do Titanikove olupine.

Članak indeksiran 30.06.2023. Zadnji put osvježen 30.06.2023.

Ocijenjeno u analizi