SIMPSONOVI “PREDVIDELI”: Upad u Kaptiol Hil i demonstracije

Izvor/medij: Slavija
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Simpsoni nisu predvidjeli januarske nerede u Americi

Animirana TV serija „Simpsonovi“ možda je predvidela nasilje na Kapitol Hilu koje se desilo u sredu, piše News18.

Tviterom kruže video snimci koji svedoče o tome da su “Simpsonovi” predvideli trenutne demonstracije u Americi
 

Nasilje se odigralo nakon što su pristalice Donalda Trampa napale američki Kapitol kako bi poremetile overu Kongresa o izbornoj pobedi demokrate Džoa Bajdena.

Dvadesetčetvoročasovni policijski čas proglasila je gradonačelnica Vašingtona, Mjuriel Bauzer, koja je od Nacionalne garde zatražila da uspostavi red u prestonici.

Nekoliko republikanaca, kao i osoblje Bele kuće podnose ostavke u jeku nasilja, koje su svetske vođe osudile, govoreći kako je ono napad na demokratiju.

Fotografije i videi nasilja, kao i upad u Kapitol Hil, preplavili su društvene mreže jer ih je objavilo nekoliko posmatrača sa lica mesta. Usred svega ovoga, jedna stvar se izdvaja: Simpsonovi su možda sve ovo predvideli.

 

 

Watch later

 

 

Share

 

Watch on

 

 

Dok druga polovina fotografije – Kapitol u plamenu – još nije proglašena verodostojnom, upad u Kapitol je svakako predviđen. Pronađen je snimak iz 2011. u epizodi „Simpsonovih“ pod nazivom „Dan kad je nasilje umrlo“, u kojoj klovn Krasti predstavlja „Ja sam amandman koji treba da bude“, koji prikazuje pokušaj ustavnog amandmana da zabrani paljenje zastave.

Epizoda je parodija na „Ja sam samo predlog zakona“, segmenta animirane TV serije Schoolhouse Rock! iz 1976. godine, uz istoimenu pesmu Dejva Frišberga.

U segmentu postavljenom na Jutjubu, upad prati amandman koji je ratifikovan i postaje deo Ustava. Drugi „likovi“, koji nisu prikazani kao ljudi, mogu biti primećeni kako upadaju u Kapitol noseći pištolje i bombe.

 

Ovo nije jedino previđanje koje su „Simpsonovi“ pogodili.

Dvadeseti januar je zvanični datum inauguracije novog američkog predsednika Džoa Bajdena, pa se postavlja pitanje – da li su „Simpsonovi“ možda predvideli i distopiju?

SOURCESrbija danas

Članak indeksiran 19. 01. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me