Simsonovi su "prognozirali" upad demonstranata u Kapitol 20. siječnja 2021. godine

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Simpsoni nisu predvidjeli januarske nerede u Americi

Twitterom kruže videozapisi koji svjedoče da su "Simpsoni" predvidjeli trenutne demonstracije u Americi

Animirana TV serija "Simpsoni" možda je predvidjela nasilje na Capitol Hillu koje se dogodilo u srijedu, piše News18.

Do nasilja je došlo nakon što su pristaše Donalda Trumpa napale američki Kapitol kako bi poremetile povjerenje Kongresa u izbornu pobjedu demokrata Joea Bidena.

24-satni policijski čas proglasio je gradonačelnik Washingtona Muriel Bauzer zatraživši od Nacionalne garde da uspostavi red u glavnom gradu.

Simpsons je to predvidio prije mnogo godina #CapitolHill #WashingtonDC pic.twitter.com/CDFTq2kYb1

- Frɑncis Creɑven (@ FCr_91) 6. siječnja 2021

Nekoliko republikanaca, kao i osoblje Bijele kuće, daju ostavku usred nasilja, koje su svjetski čelnici osudili, rekavši da je to napad na demokraciju.

Fotografije i videozapisi nasilja, kao i upada u Capitol Hill, preplavili su društvene mreže jer ih je objavilo nekoliko promatrača na terenu. Usred svega ovoga ističe se jedno: Simpsoni su možda sve ovo predvidjeli.

Los Simpson lo volvieron hacer. Trump, Državni golf, Capitolio, EUU. #Trump #Capitol #CapitolAttack #WashingtonDC #EEUU #Biden #USA pic.twitter.com/9EtzObsMpl

- Hector (@ HJMO1987) 7. siječnja 2021

Iako druga polovica fotografije - Capitol u plamenu - još nije proglašena vjerodostojnom, upad u Capitol sigurno je planiran. Snimka iz 2011. pronađena je u epizodi filma "Simpsoni" pod nazivom "Dan kada je nasilje umrlo", u kojoj klaun Krasti predstavlja "Ja sam amandman koji bih trebao biti", a koji prikazuje pokušaj ustavnog amandmana da zabrani paljenje zastave.

Epizoda je parodija na "Ja sam samo račun", segment animirane TV serije Schoolhouse Rock! iz 1976., s istoimenom pjesmom Davea Frischberga.

U segmentu objavljenom na YouTubeu upad prati amandman koji je ratificiran i postaje dio Ustava. Mogu se vidjeti i drugi "likovi", koji nisu prikazani kao ljudi, kako jurišaju na Kapitol noseći oružje i bombe.

Predviđanje Simpsona za 20. siječnja 21. pic.twitter.com/O7FfK10Dap

- 222 (@yamamafav) 6. siječnja 2021


To nije jedini previd koji su "Simpsoni" pogodili.

20. siječnja službeni je datum inauguracije novog američkog predsjednika Joea Bidena, pa se postavlja pitanje - jesu li "Simpsoni" možda predvidjeli distopiju?

Članak indeksiran 19. 01. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me