ŠOK! STEVICU JE KOD BUDVE POJELA AJKULA DUGA 7 METARA: Smrtonosni napad u Crnoj Gori (FOTO)

Izvor/medij: Žena Portal
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Ljetni klikbejt: Napad ajkule iz 1955. godine i dalje aktuelan u naslovima

Crnogorsko primorje svjedoči tragičnom događaju u kojem je sudjelovao morski pas i čovjek.

Naime , ovaj strašni događaj se dogodio 1955.godine kaa su tri studenta prilikom veslanja odlučila da naprave pauzu i uživaju u plivanju na velikoj ravnoj stijni , koja se nalazi u Mogrenu . Među njima je bio i Stevan Stevica Tomašević , kojije tada imao 21.godinu , i bio je student elektrotehnike , a porijeklom je iz Čačka . Naime , prvi put je zaronio u vodu , i tada ga e tragično napao morski pas , i mladić je preminuo.

 

 

Mladića je divljački ugriz morskog stvorenja umalo raspolovio . Lokalni ribaru tvrde da je krivac veliki bijeli morski pas , koji je ušao u dubine cenogorskog mora u potjeri za američkim plovilima . Porodica i prijatelji nesretnog mladića , doplovili su do mjesta njegova stradanja , i na taj način se oprostili od njega bacanjem cvijeća i vijenca u more.

 

 

Nakon mjesec dana od tragičnog ogađaja , porodica nesretnog mladića podigla je spomen ploču a vrhu visoke litice koja gleda na plazu u Mogren . Uprkos proteklom vremenu spomen ploča je još uvijek na svom izvornom položaju , iako je natpis izblijedio . Nesretni događaj se dogodio 13.jula 1955.godine, upravo u ovoj uvali , gdje je tragično izgubio život Stefan Stevica Tomašević. Začudo ovaj incident nije dobio veliku pažnju medija . Prema lokajnoj predaji , mladićje dočekao svoj prijevremeni kraj skočivši s litice i postavši plijen mitskog bića poznatog kao nemana.Vjerovatno je medijsko prikazivanje incidenta pridonijelo održavanju ove legende. Posljednji kobni susret s velikim bijelim psom dogodio se 10.septembra 1974.godine .  Još jedan ugriz bijelog psa zabilježen je na Jadranu 2008.godine , ali nije bio smrtonosan.

 

Članak indeksiran 07. 07. 2023 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me