Raskrinkavanje.ba

Izdvojeno → ŠOKANTNO OTKRIĆE VJEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Da li je slijetanje na mjesec bila obmana, fotografije su lažne!?

12.12.2023
Tekst članka

Putin ove sedmice imao u sjedištu Googla u Rusiji demonstraciju software-a vještačke inteligencije za analizu autentičnosti fotografija i zatražio je analizu fotografije koje prikazuje prvo slijetanje čovjeka na Mjesec. Vještačka inteligencija odmah je označila fotografije kao lažne. Oglasila se i NASA koja se još više zaglibila sa izjavom kako je istina da su fotografije “FAKE” jer su izgubili originalne! Sve fotografije misije Apolo 11 su falsifikovane

Ruski predsjednik Vladimir Putin ove sedmice je imao u sjedištu Googlea u Rusiji demonstraciju software-a vještačke inteligencije za analizu autentičnosti fotografija.
Tom prilikom ponuđeno mu je da izabere po želji fotografiju za analizu, a on alčak kakav jeste, zatražio je analizu fotografije koje prikazuje prvo slijetanje čovjeka na Mjesec. Vještačka inteligencija odmah je označila fotografije kao lažne. Ljudi iz Googla su bili uspaničeni, a Putin je vrlo kratko prokomentarisao: “Vrlo interesantno”.
Povodom ovog slučaja oglasila se NASA koja se još više zaglibila sa izjavom kako je istina da su fotografije “FAKE” jer su izgubili originalne! Sve fotografije misije Apolo 11 su falsifikovane 😀
Cijelu priču je začinio Elon Musk, vlasnik X-a i Starlinka koji je ustvrdio da danas uz sav tehnološki napredak koji imamo nismo u stanju da zakoračimo na Mjesec.
Teoretičari zavjere su nakon ovog naglasili da je ovim ozbiljno dovedeno u pitanje tvrdnja o putovanju Apola 11 iz 1969. i silazak čovjeka na mjesec, da je sve velika laž i historijska podvala.
 
 
Članak indeksiran 31.01.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi