Srpski kardiolog o vakcinama: "Sačekajte. Ne mogu da preporučim genetski modifikovanu" VIDEO

Izvor/medij: Ekspres vesti
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Vakcina protiv COVID-19 ne mijenja gensku strukturu čovjeka

Kardiolog prof. dr Višeslav Hadži-Tanović poručio je da ne može da preporuči pacijentima da se vakcinišu onom vakcinom protiv koronavirusa koja je genetski modifikovana.

Kaže i da bi mogao da preporuči svojim pacijentima vakcinu, mora prvo da bude upoznat sa njom i njenim sastavom, a kako kaže, malo se o tome zna.

"O sastavu vakcine se govorilo o u našim naučnim krugovima. U njoj se nalazi soj virusa, blagi oblik koji vi preležite, ali vas podstakne da stvi imunološku odbranu... Ova vakcina po prvi put koja ima komponentu koja može da menja i gensku strukturu čoveka, to je ono zbog čega smo mi kao stručnjaci upozorili i sačakajmo da vidimo šta se tu dešava", poručioje te dodao da je činjenica da je kod mnogih ljudi zbog nekretanja i stresa došlo do pada kardivaskularnih kapaciteta - srca.

Govoreći o vakcini, rekao je da već imamo genetski modifikovanu hranu, životinje i sada istu takvu vakcinu.

"Kad se ubaci genetski modifikovani lek, vakcina, ne znamo kakve će biti posledice. Mi sada po prvi put imamo genetski modigfikovanu vakcinu. Kako će to uticati na stvaranje potomstva, to su pitanja koje smo mi postavili i ja takvu vakcinu ne bih mogao da preporučim", dodao je.

Kaže i da su lekovi i vakcine najveći biznis na svetu, kao i da "sve što se radi u zdravstvu to košta i farmakoindustrija tu najviše zarađuje".

"Ona ima svoje promotere... Kada je pre 10 godina bio svinjski grip, SZO je mesec dana pre toga objavila da će biti epidemija i smanjila kvotu za proglašavanje epidemije i šta se desilo, niko se nije ni zakašljao. Nemačka je platila 80 miliona evra za vakcine, Srbija dva miliona evra... Moj je savet - sačekajte", zaključio je dr Hadži-Tanović.

Pogledajte više u videu:

 

 

Članak indeksiran 29. 01. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me