Srpski kardiolog o vakcinama: Sačekajte. Ne preporučujem genetski modifikovanu

Izvor/medij: Srbin
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Vakcina protiv COVID-19 ne mijenja gensku strukturu čovjeka

Kardiolog prof. dr Višeslav Hadži-Tanović poručio je da ne može da preporuči pacijentima da se vakcinišu onom vakcinom protiv koronavirusa koja je genetski modifikovana.

Како је објаснио, смртност од короне је 0,14 одсто, а од срчаног удара 65 одсто.

Foto: Printskrin TV Prva

„Смртност од малигних болести је 30 одсто, све друге болести су дакле 90 одсто“, поручио је он гостујући у „Јутру“ на ТВ Прва.

Нови сој коронавируса се брже шири: Шест ствари о мутираном ковиду 19, неке су забрињавајуће
Каже и да би могао да препоручи својим пацијентима вакцину, мора прво да буде упознат са њом и њеним саставом, а како каже, мало се о томе зна.

„О саставу вакцине се говорило о у нашим научним круговима. У њој се налази сој вируса, благи облик који ви прележите, али вас подстакне да стви имунолошку одбрану… Ова вакцина по први пут која има компоненту која може да мења и генску структуру човека, то је оно због чега смо ми као стручњаци упозорили и сачакајмо да видимо шта се ту дешава“, поручиоје те додао да је чињеница да је код многих људи због некретања и стреса дошло до пада кардиваскуларних капацитета – срца.

https://t.co/hT4a8femny

— СРБИН инфо (@srbininfo) December 21, 2020

 

Говорећи о вакцини, рекао је да већ имамо генетски модификовану храну, животиње и сада исту такву вакцину.

„Кад се убаци генетски модификовани лек, вакцина, не знамо какве ће бити последице. Ми сада по први пут имамо генетски модигфиковану вакцину. Како ће то утицати на стварање потомства, то су питања које смо ми поставили и ја такву вакцину не бих могао да препоручим“, додао је.

Каже и да су лекови и вакцине највећи бизнис на свету, као и да „све што се ради у здравству то кошта и фармакоиндустрија ту највише зарађује“.

„Она има своје промотере… Када је пре 10 година био свињски грип, СЗО је месец дана пре тога објавила да ће бити епидемија и смањила квоту за проглашавање епидемије и шта се десило, нико се није ни закашљао. Немачка је платила 80 милиона евра за вакцине, Србија два милиона евра… Мој је савет – сачекајте“, закључио је др Хаџи-Тановић.

Članak indeksiran 29. 01. 2021 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me