Raskrinkavanje.ba

Facebook profili i stranice → Srpski Narodni Front Niš: Ukrajina u plamenu

06.03.2022
Tekst članka

UKRAJINA U PLAMENU" - kratka adaptacija Olivera Stouna

Oliver Stoun, trostruki dobitnik Oskara, autor filmova o Niksonu, Kenediju, Bušu mlađem..,"Intervju s Putinom"... u dokumentarcu "Ukrajina u plamenu" Stoun optužuje SAD da su stajale iza nereda u Ukrajini 2014. godine, koji su doveli do puča i rata.

Stounov film je prije premijere uplašio neke ukrajinske političare, pa je na internetu bila pokrenuta peticija u kojoj se traži zabrana prikazivanja filma u Ukrajini, jer su u njemu, kako je navedeno, činjenice isprevrtane, pa dokumentarac može da "izazove masovne nerede"... Film je 2016.god nagradjen u Italiji, ali zabranjen za prikazivanje u SAD, objavio je taj list.

Oliver Stoun je uveren da iza svih važnijih zbivanja u savremenoj istoriji, pa i iza sukoba u Ukrajini, stoji CIA koja je, kako kaže, “decenijama odgajala ukrajinske fašiste”, objavljuje Rasijskaja gazeta, prenoseći italijanske medije.

Film govori o tome da je tzv. revolucija u Ukrajini zapravo bila “pravi prevrat, izveden uz finansijsku podršku Sjedinjenih Država”.

Stoun u filmu pokazuje dokumente CIA sa kojih je nedavno skinut pečat državne tajne.

Reditelj je na predstavljanju filma izjavio da je “Amerika u tome imala veliku ulogu i da zato nosi i veliku odgovornost ali ona produžava da to negira”.

“Sjedinjenim Državama je potreban strah, potreban im je neprijatelj, i to ne jedan. Mislim da američka vlast počiva na neprijateljima, jer oni donose pare”, citiran je reditelj “Putinovih intervjua” koji će se zahvaljujući njemu pojaviti pred gledaocima širom sveta.

Izvor - http://www.balkanmagazin.net/.../nato-nisu-saveznici-nego...

https://www.youtube.com/watch?v=8yJAa2GeGWM

Link do celog filma: https://www.youtube.com/watch?v=kGQfiImnZHE

Članak indeksiran 05.04.2022. Zadnji put osvježen 05.04.2022.

Ocijenjeno u analizi